Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1ο Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 23-24 Οκτωβρίου 2015

1ο Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 23-24 Οκτωβρίου 2015

Celestyal Cruises

festival_finlandΥπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Φινλανδία,  και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)  «Ελλάδα Παντού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων με έδρα την Φινλανδία (18 Φινλανδο-ελληνικά σωματεία με 1850 μέλη), και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Ελσίνκι της Φινλανδίας,  στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2015.
  Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τις σχέσεις των δύο χωρών, να προωθήσει προϊόντα, υπηρεσίες και πολιτισμό από την Ελλάδα, και φυσικά να αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συνεργατικότητα και την κοινωνική οικονομία.
 Για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας , και την προώθηση του διαπολιτιστικού διαλόγου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τέσσερις (4) θεματικές ενότητες την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα της   Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ελσίνκι (Eurooppasali):
Έκθεση Ελληνικών εικαστικών έργων
Δράση δικτύωσης των επαγγελματιών της Ελληνικής κουζίνας και εμπορίου, και δειγματισμός-προώθηση Ελληνικών προϊόντων.
Δράση ανάδειξης διαπολιτιστικών σχέσεων
Δράση προώθησης και διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού και τουριστικών υπηρεσιών.
    Το Σάββατο  24  Οκτωβρίου, στο ιστορικό Restaurant «Kaisaniemi» στο Ελσίνκι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα  35 χρόνια της Ομοσπονδίας Φινλανδο-Ελληνικών σωματείων, θα πραγματοποιηθούν μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις με καλεσμένο τον τραγουδοποιό Θωμά Σοπιλίδη από την Ελλάδα που θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση «Mama Ellas», και το Ελληνο-Φινλανδικό μουσικό συγκρότημα “Antama”. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και η έκθεση εικαστικών έργων από την Ελλάδα  με υπεύθυνο έκθεσης τον κ Γιώργο Γουρλά.
 Το φεστιβάλ θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ3 με την εκπομπή «Διασπορά»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.