Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις και αύριο

Η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις και αύριο

Συνεχίζουν την απεργία τους οι πιλότοι

air_strikeΗ Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων αύριο Τετάρτη, μετά την απόφαση από την Ένωση Vereinigung Cockpit των πιλότων της να συνεχίσουν τη σημερινή απεργία τους, με νέα 24ωρη απεργία.
Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη ακυρώσει 84 πτήσεις μεγάλων αποστάσεων σήμερα αλλά αύριο απεργία έχει ως στόχο να τις πτἠσεις μικρών αποστάσεων της Lufthansa και της Germanwings.

Η Ένωση Vereinigung Cockpit των πιλότων, απειλεί πως θα συνεχίσει την απεργία της και αργότερα αυτή την εβδομάδα και ίσως και τις επόμενες εβδομάδες, έως ότου βρεθεί λύση στη 7-μήνη-διαμάχη της με τη διοίκηση.

Η Lufthansa έχει έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει τον κατάλογο των πτήσεων που αναμένεται να ακυρωθούν στον ιστότοπό της (www.lufthansa.com), ενώ υποστηρίζει ότι θα καταφέρει να λειτουργήσει 90 διηπειρωτικές πτήσεις επιβατών με τους εθελοντές πιλότους. Ενώ επεξεργάζεται ένα νέο χρονοδιάγραμμα για αύριο.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι: «Οι πελάτες των οποίων η πτήση ακυρώνεται λόγω της απεργίας θα είναι σε θέση να επαναλάβουν ή να ακυρώσουν την κράτησή τους δωρεάν και χωρίς επιβολή ποινής».

Οι απεργίες αυτής της εβδομάδας συνεχίζουν μια σειρά απεργιών που ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014 λόγω των μειώσεων σε παροχἐς προ τους πιλότους, λόγω των μέτρων περικοπής δαπανών της εταιρείας.

Η Ένωση υποστηρίζει ότι έχει κάνει παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 και εξετάζει τρόπους να μειὠσει το κόστος λειτουργίας των αεροπορικών εταιρειών, ώστε να ἐλθει πιο κοντά στον προϋπολογισμὀ τους, χωρίς να χάσουν οι πιλότοι όλες τους τις παροχές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.