Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μια εκδήλωση από τους International New York Times και την Costa Navarino

Μια εκδήλωση από τους International New York Times και την Costa Navarino

ArtDemocracyForum-CostaNavarino-13-9-2015.114020Η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και τη δημοκρατία και κατά πόσο η δημοκρατία αποτελεί προϋπόθεση για την ευδοκίμηση της τέχνης ήταν το βασικό αντικείμενο της εκδήλωσης «Art & Democracy», που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους International New York Times και την Costa Navarino, στο πλαίσιο του φετινού Athens Democracy Forum των International New York Times.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Paul Krugman και ο σύγχρονος Αμερικανός καλλιτέχνης Jeff Koons ήταν οι βασικοί ομιλητές σε μια διαδραστική συζήτηση, υπό την προεδρία του Serge Schmemann, μέλους της συντακτικής επιτροπής των New York Times. Στη συζήτηση συμμετείχαν ενεργά και οι προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν: Sir Richard Dearlove, KCMG OBE, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας (MI6), Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός Παιδείας, Valérie Plame, συγγραφέας, μέλος της Global Zero Leadership Board και πρώην Covert CIA Operations Officer, Benny Tai, αναπληρωτής καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (επικεφαλής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ), Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Steven Erlanger, διευθυντής των New York Times Λονδίνου, Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ και ραδιοφωνικός παραγωγός. Την εκδήλωση συντόνισαν ο σύμβουλος τέχνης και πολιτισμού Florian Wupperfeld και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ενώ παραβρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι των International New York Times από όλο τον κόσμο, καθώς και σειρά καλεσμένων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.