Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Lux ξενοδοχείο το υπ. Παιδείας – Αρχισαν οι εργασίες στο ακίνητο της...

Lux ξενοδοχείο το υπ. Παιδείας – Αρχισαν οι εργασίες στο ακίνητο της Εκκλησίας στην οδό Μητροπόλεως

Mitropoleos_eklisakiΤο κτίριο «φιλέτο» που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και στέγαζε μέχρι πρότινος το υπουργείο πέρασε στα χέρια της εταιρείας Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ, μια εταιρεία του ξενοδοχειακού ομίλου ELECTRA (των Φωκά, Ρέτσου, Σβυριάδη), που θα το εκμεταλλεύεται τα επόμενα 25 χρόνια.

Εως ότου μισθωθεί χρειάστηκε να γίνουν 10 άγονοι διαγωνισμοί από το 2007 έως και πέρυσι, στους οποίους συμμετείχαν γνωστοί Ελληνες μεγαλοξενοδόχοι. Το ενοίκιο που ορίστηκε για το κτίριο είναι 700.000 ευρώ ετησίως, ποσό ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από οκτώ χρόνια είχαν κριθεί… ασύμφορες προσφορές που ξεπερνούσαν τα 150.000 ευρώ μηνιαίως! Ωστόσο η οικονομική κρίση είχε αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον προσφορές ανάλογες με το παρελθόν και να πέσει η τιμή.

Διαγωνισμοί

Ο κύριος Φωκάς είχε δείξει από την αρχή το ενδιαφέρον του. Οι Γεράσιμος Φωκάς και Γιάννης Ρέτσος (ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων «Electra Hotel Athens» στην Ερμού, «Electra Palace Hotel Athens» στην οδό Νικοδήμου και «Electra Palace Hotel» στη Θεσσαλονίκη) είχαν υποβάλει προσφορές στους δύο πρώτους διαγωνισμούς και έδιναν τότε για τη μίσθωσή του 130.000 ευρώ τον μήνα. Ομως, το ποσό είχε κριθεί ασύμφορο!

Οι εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του ακινήτου σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το συνολικής έκτασης 14.000 τετραγωνικών κτίριο στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας αποτέλεσε πραγματική επενδυτική ευκαιρία. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου (όπου βρισκόταν το γραφείο του εκάστοτε υπουργού Παιδείας) θα δημιουργηθεί εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη!

Φυσικά το εκκλησάκι ακριβώς μπροστά από το κτίριο, η Αγία Δύναμις των Αθηνών, που αποτελεί μετόχι της Μονής Πεντέλης, θα παραμείνει άθικτο από τους εκμισθωτές του κτιρίου. Εκεί το 1821 οι επαναστάτες είχαν φυλάξει λείψανα αγίων, ιερά σκεύη, άμφια και όλα τα νομικά έγγραφα της Μονής Πεντέλης σε ειδική κρύπτη.

Ομως, οι άνδρες του Ομέρ Βρυώνη τα ανακάλυψαν και τα λεηλάτησαν. Δεν αποκλείεται το εκκλησάκι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το πολυτελές ξενοδοχείο, η ανακατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.

Πηγή: poimin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.