Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Να παραταθεί η Έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ζητά το ΞΕΕ

Να παραταθεί η Έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ζητά το ΞΕΕ

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΝα παραταθεί η δυνατότητα έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω της πτώχευσης αλλοδαπών tour operators, ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το ΞΕΕ ευχαριστεί για την ανταπόκριση του υπουργείου στο δίκαιο αίτημα του ξενοδοχειακού κλάδου για την έκπτωση των επισφαλών απαιτήσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων λόγω γενικευμένων πτωχεύσεων tour operators κυρίως της ρωσικής αγοράς το 2014.

Επειδή όμως η εγκύκλιος σας ΠΟΛ 1170 εκδόθηκε στις 30/7/2015 και παρά την άμεση ενημέρωση των μελών του, μεγάλος αριθμός κεφαλαιουχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είχε  προχωρήσει στη δημοσίευση των  ισολογισμών του 2014 ή είχε πραγματοποιήσει την τακτική γενική συνέλευση και ορισμένες μάλιστα επιχειρήσεις είχαν προβεί σε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με αποτέλεσμα να μην κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Κατόπιν τούτου και επειδή πρόκειται για σημαντική φορολογική πράξη, ζητά με επιστολή του, να παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο η δυνατότητα έκπτωσης των συγκεκριμένων επισφαλών απαιτήσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση αυτής της ρύθμισης για όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έχουν επισφαλείς απαιτήσεις από τους συγκεκριμένους πτωχευσαντες tour operators.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.