Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε, στη Σκόπελο, το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Δαμάσκηνο

Ολοκληρώθηκε, στη Σκόπελο, το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Δαμάσκηνο

PPΗ πλούσια ιστορία και η παράδοση του νησιού λαμβάνουν ιδιαίτερη λάμψη τις μέρες αυτές. Με την ολοκλήρωση του 3ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Δαμάσκηνο (20-22/08), ξεκινούν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο χορευτικό φεστιβάλ του Αιγαίου.
Η καλλιέργεια του δαμάσκηνου έχει σπουδαίο παρελθόν στη Σκόπελο και οι εργασίες του Συνεδρίου ήρθαν να τονίσουν τις μελλοντικές δυνατότητες του συγκεκριμένου “super food”. Οι προοπτικές στην Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη συζητήθηκαν από τα μέλη του EUFRIN και από διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο. Το ξηρό (ψημένο) δαμάσκηνο αναγνωρίζεται πλέον ως προϊόν με πολύτιμα και σπάνια συστατικά και η ζήτησή του αυξάνεται με ταχύς ρυθμούς.

Η οργάνωση του Συνεδρίου έγινε με την ευγενική χορηγία του Δήμου Σκοπέλου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκοπέλου. Οι εργασίες φιλοξενήθηκαν στο Ξενοδοχείο “Αίολος” στη χώρα της Σκοπέλου. Την έναρξη του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων (και πρώην Δήμαρχος Σκιάθου) κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκοπέλου κα. Μαίρη Διαμάντη.

Ανάμεσα στους συνέδρους βρέθηκαν ο Δρ. Theodorede Jong (Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια), ο Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου), ο κ. Θεόφιλος Λ. Ιωαννίδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων) ο Δρ. Αλεξ. Παπαχατζής (Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Λάρισας, αν. Πρόεδρος τμήματος Φυτικής Παράγωγης) και ο Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας (Καθηγητής Εφαρμογών Φυτοπαθολογίας ΤΕΙ Λάρισας, τμ. Φυτικής Παραγωγής).

Οι επόμενες ημέρες είναι αφιερωμένες στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Διαμαντής Παλαιολόγος” το οποίο αναμένεται να παρασύρει ολόκληρο το νησί, για ακόμη μια χρονιά, στους έντονους παραδοσιακούς χορευτικούς ρυθμούς 600 συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο καλοκαιρινό γεγονός τείνει να γίνει θεσμός, καθώς πέρυσι (2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Διαμαντής Παλαιολόγος”) σημείωσε μεγάλη επιτυχία την οποία και φαίνεται ότι θα ξεπεράσει φέτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.