Home Ειδήσεις στα Ελληνικά KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ – Μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ

KΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ – Μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ

NEKYIA_©Nikos_VourliotisΜια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους αυτούς που θα επισκεφτούν την Επίδαυρο την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Νέκυια» (βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας) από το θέατρο ΝΟ σε συνεργασία με το Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου, στις 6 ώρα το πρωί, μπορούν να επισκεφτούν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για δουν από κοντά ένα τελετουργικό κάλεσμα στον ήλιο που θα πραγματοποιήσει ο μεγάλος γιαπωνέζος δάσκαλος Rokuro Gensho Umewaka, ακολουθώντας μια παλαιά τελετουργία του ΝΟ.

Πρόκειται για μια επίκληση του θιάσου προς τον ήλιο προκειμένου να ανατείλει….  Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός η τελετή αυτή χαρακτηρίζεται από ιερότητα, αυστηρό τυπικό και αρχαίους κώδικες, μοναστικούς.

Η κράτηση θέσεων για την τελετή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ www.greekfestival.gr ή στα ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ 210 3272000).
Όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν θα μπουν στο θέατρο με δελτία εισόδου.

Χωρίς χρέωση.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version