Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά IATA: Εκκαθάριση των πωλήσεων εισιτηρίων ανά εβδομάδα, «με άμεση εφαρμογή»

IATA: Εκκαθάριση των πωλήσεων εισιτηρίων ανά εβδομάδα, «με άμεση εφαρμογή»

iataΗ ΙΑΤΑ, παρ’ όλο που αναγνωρίζει τον αποκλεισμό από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες για αυτήν την εβδομάδα, με μήνυμα της, ζητά εκκαθάριση των πωλήσεων εισιτηρίων ανά εβδομάδα.

Η ΙΑΤΑ, ενημέρωσε τα διαπιστευμένα πρακτορεία, πως, οι αεροπορικές εταιρείες, «σε συνέχεια της εν εξελίξει κατάστασης στην Ελλάδα», υιοθέτησαν «μία προσωρινή κίνηση» για την εκκαθάριση των πωλήσεων εισιτηρίων όλων των διαπιστευμένων πρακτόρων της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα ανά εβδομάδα, «με άμεση εφαρμογή».

Οπότε οι τουριστικοί πράκτορες στις 16 Ιουλίου θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου.
 
Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου. Το μέτρο, σημειώνει η ΙΑΤΑ, ενδέχεται να τροποιηθεί.
 
Σε αυτό το στάδιο, σημειώνει η ΙΑΤΑ, δεν απαιτείται καμία άλλη δράση από τους διαπιστευμένους πράκτορες που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Ωστόσο καλεί τα τουριστικά γραφεία να έχουν συγκεντρώσει επαρκείς πόρους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
 
Η ΙΑΤΑ, παρ’ όλο που αναγνωρίζει τον αποκλεισμό από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες για αυτήν την εβδομάδα, σημειώνει προς τους πράκτορες ότι είναι απαραίτητο να είναι σε θέση να καταβάλλουν τα χρήματα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων πριν ή με τη λήξη της 16ης Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, τα οποία μίλησαν στο «Βήμα», αυτή η εξέλιξη ναρκοθετεί την ήδη πληγείσα βιωσιμότητα των τουριστικών πρακτόρων, καθώς με κλειστές τις τράπεζες καλούνται να βρουν επιπρόσθετη ρευστότητα, όταν κανείς δεν πληρώνει κανέναν και όταν οι πελάτες προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις εισιτηρίων. Όπως λένε, είναι αδύνατον να βρεθούν τα χρήματα, και μάλιστα μιλούν για καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.