Σύσσωμη η αγορά του τουριστικού επιχειρείν, τοπικοί παραγωγοί και παράγοντες του τουρισμού του Ν.Ρεθύμνης παρευρέθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Grecotel White Palace στον Aδελειανό Κάμπο, στην εκδήλωση παρουσίασης του προτύπου πιστοποίησης τουριστικών μονάδων We do local.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης που σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω ενός ενιαίου σήματος το We do local, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν.Ρεθύμνης και μέλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ που χειρίζεται το πρότυπο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, είναι επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία συγκεκριμένης ταυτότητας των καταλυμάτων, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και οικονομίας και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ελληνικής φιλοξενίας και του πολιτισμού μας στους επισκέπτες μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλοι οι λόγοι που οδήγησαν τους 14 ξενοδόχους της Κρήτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους,
όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές πιστοποίησης καταλυμάτων αλλά και πρακτικές εφαρμογής τους από τον Διευθυντή Λειτουργικού της Grecotel κο Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την απονομή του πιστοποιητικού στα δύο νέα μέλη του We do local από το Νομό Ρεθύμνης το ξενοδοχείο Grecotel White Palace και το Theartemis Palace.
Τέλος, το We do local θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στην διασύνδεση Τοπικών Παραγωγών και Ξενοδόχων δημιούργησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μία μικρή έκθεση με τοπικά προιόντα. Εκεί οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τοπικούς παραγωγούς για μία πιθανή συνεργασία και να ενημερωθούν για τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι: Κrivek AE, Μύλοι Κρήτης, ΑΒΕΑ, ΒΙΟΧΥΜ, το επιτραπέζιο νερό Σαμαριά, η εταιρεία εμπορίας μελιού Aroma Kritis, το Οινοποιείο Κlados Wines, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης Wines of Crete και η Aegeo Spas.
Επόμενος σταθμός του We do local είναι το Ηράκλειο, όπου θα έχουν την ευκαιρία οι Ξενοδόχοι και οι Τοπικοί Παραγωγοί του Νομού να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρότυπο We do local.