Αρχική Αεροπορικά Νέα ΕΕΕΚΕ προς Υπουργό Μεταφορών: Οι καθυστερήσεις βαίνουν ανησυχητικά αυξανόμενες

ΕΕΕΚΕ προς Υπουργό Μεταφορών: Οι καθυστερήσεις βαίνουν ανησυχητικά αυξανόμενες

αεροελεγκτέςΗ ΕΕΕΚΕ, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως είχε επισημάνει έγκαιρα τα προβλήματα που θα ανέκυπταν στην εναέρια κυκλοφορία, λόγω της αυξημένης κίνησης, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Ετσι, ενώ η κυκλοφορία καταγράφει ρεκόρ στον αριθμό εξυπηρετούμενων αεροσκαφών ανά 24ωρο ( 3460 αεροσκάφη την Κυριακή 19 Ιουλίου), οι καθυστερήσεις βαίνουν ανησυχητικά αυξανόμενες.

Τα προβλήματα και οι αιτίες των καθυστερήσεων είναι, σύμφωνα πάντα με την ΕΕΕΚΕ:

Οι ελλείψεις προσωπικου, η ανυπαρξία κονδυλίων για συντήρηση και αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, η απουσία σχεδίου θεσμικου εκσυγχρονισμου της ΥΠΑ, μετά την βέβαιη πλέον παραχωρηση των αεροδρομίων, η μη στελέχωση της κρίσημης θέσης του Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ είναι μόνον μερικά από αυτά, που σε συνάρτηση με τις αλλαγές ροών της κυκλοφορίας, λόγω της κρίσεως στην Ουκρανία και την αυξημένη ζἠτηση , οδηγουν τους Ευρωπαϊκους φορείς στη μελέτη σχεδίων εκτροπής της κυκλοφορίας από το FIR Αθηνών, με ορατό πλέον τον κίνδυνο απώλειας εθνικής κυριαρχίας.

Η εξέλιξη αυτή πέρα από την εθνική της διάσταση, τονίζει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), προκαλεί και σημαντική απώλεια εσόδων για τη χώρα.
Κάτω από άλλες συνθήκες, συνεχίζει, θα αρκούσε η προκήρυξη μιας απεργιακής κινητοποίησης για να καταδείξει το πρόβλημα. Έχουμε όμως δηλώσει, χωρίς να παραιτηθούμε , πως εις το εξης θα κάνουμε χρήση αυτου του δικαιώματος με μεγάλη φειδώ και το εννοούμε.

Επειδή όμως οι καιροί δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό και μάλιστα εν όψει της επικείμενης ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του προγράμματος για τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, αποφασίσαμε ως Δ.Σ της ΕΕΕΚΕ να θέσουμε κάθε υπεύθυνο ενώπιον των ευθυνών του, και μάλιστα δημόςια.

Καλούμε τον Υπουργό Μεταφορὠν να αρχίσει άμεσα την διαδικασία διαβουλευσης επί του σχεδίου νόμου του Παρόχου Αεροναυτιλίας, το οποίον έχουμε ήδη καταθέσει επίσημα.

Σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να αποφύγουμε «ασύντακτες μεταρρυθμίσεις», που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της Υπηρεσίας και των εργαζομένων και θα οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε το δικαίωμα μας στην απεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.