Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πως θα έχουμε σύνδεση στο Internet όταν βρισκόμαστε στη βεράντα ή τον...

Πως θα έχουμε σύνδεση στο Internet όταν βρισκόμαστε στη βεράντα ή τον κήπο μας

foto_gardenΜε τους κατάλληλους powerline adapters, μπορούμε να βρούμε τη λύση. Αυτοί οι κάνουν εφικτή τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος

Το καλοκαίρι επιτάσσει τραπεζάκια έξω. Βλέπουμε τηλεόραση, επικοινωνούμε με τους φίλους μας στα social media, ακούμε αγαπημένη μουσική online, παίζουμε παιχνίδια ή πολλές φορές δουλεύουμε το έξω από το σπίτι.

Συχνά όμως, το σήμα του WiFi router είναι τόσο ασθενές που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε σημεία εκτός σπιτιού, όπως η βεράντα ή ο κήπος.

Η απάντηση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί με τους κατάλληλους powerline adapters, οι οποίοι κάνουν εφικτή τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα τη δημιουργία hotspots, για την επέκταση της εμβέλειας του ασύρματου δικτύου.

Μια από τις λύσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ο dLAN 1200+ WiFi ac της devolo, συνδυάζει τις ταχύτερες τεχνολογίες μετάδοσης για το οικιακό δίκτυο, αφού εκπέμπει ταυτόχρονα στα 2,4 και 5 GHz, με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που φτάνει στα 1,2 Gbit/s. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η βάση της γρήγορης και σταθερής οικιακής δικτύωσης είναι η τεχνολογία devolo range+ με MIMO (Multiple In Multiple Out), η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τους τρεις αγωγούς τροφοδοσίας (φάση, ουδέτερο και γείωση), για τη μετάδοση των δεδομένων, στην περιοχή του ενός Gigabit, εξασφαλίζοντας μέγιστη εμβέλεια και σταθερότητα. 

Γενικά, η διαδικασία εγκατάστασης τέτοιων λύσεων είναι απλή. Αρκεί η σύνδεση ενός WiFi adapter σε οποιαδήποτε πρίζα κοντά στο χώρο που θέλουμε να έχουμε ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Αυτός επικοινωνεί μέσω των καλωδίων του ρεύματος με τον βασικό adapter που πρέπει να τοποθετηθεί σε μια πρίζα κοντά στο router και να συνδεθεί μέσω καλωδίου.

Όλοι οι adapters μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ασύρματου οικιακού δικτύου, όσο και στην επέκταση ενός υπάρχοντος. Με τη λειτουργία WPS-Clone ξεκινά η αναμετάδοση των δεδομένων του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται εύκολα, στη στιγμή ένα πλήρως λειτουργικό ασύρματο hotspot σε κάθε διαθέσιμη πρίζα ρεύματος, μέσα ή έξω από το σπίτι. Οι φορητές συσκευές, όπως smartphones, tablets και notebooks εναλλάσσουν αυτόματα σύνδεση, από το ασύρματο router στον διαθέσιμο adapter, επιλέγοντας το ισχυρότερο σήμα.

Για την ταχύτερη πρόσβαση σε υπολογιστές, οικιακούς servers και ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, όπως έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών, ο dLAN 1200+ WiFi ac διαθέτει και δύο ethernet Gigabit θύρες.

Αντίστοιχες λύσεις έχει να προτείνει μεταξύ άλλων και η TP-Link, με εκτεταμένη γκάμα από powerline adapter kits, τα οποία επεκτείνουν το δίκτυο στο σπίτι, εξαλείφοντας τις νεκρές ζώνες που δεν καλύπτονται από WiFi. Για παράδειγμα, το TL-PA8030P Kit AV1200, συνδέεται με μια ethernet θύρα του modem router και παρέχει επιπλέον έξι θύρες Gigabit ethernet, για επέκταση του δικτύου σε αποστάσεις μέχρι και 300 μέτρα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.