Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ολάντ

Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ολάντ

Alexis_tsiprasΤηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι βρέθηκαν θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με την κ. Λαγκάρντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, την οποία επικαλείται το Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ πρόσφερε στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, ενώ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς τη χώρα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν και η πορεία των διαπραγματεύσεων και η ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Εντός της ημέρας, η διευθύντρια του Ταμείου είχε δηλώσει ότι «το ΔΝΤ λαμβάνει υπ’ όψιν το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν αυτό μας ζητηθεί».

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Δευτέρας και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. καθώς και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, χωρίς πάντως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σήμερα το πρωί ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.