Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Ryanair, ανακοίνωσε το EU wide online petition, στόχος η αποτροπή των...

Η Ryanair, ανακοίνωσε το EU wide online petition, στόχος η αποτροπή των απεργιών των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Celestyal Cruises

Ryanair ΑθήναΗ Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα, (1 Ιουλίου) το EU wide online petition έχοντας ως στόχο να αποτρέψει το αντίκτυπο των απεργιών από τα μικρά συνδικάτα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στα ταξιδιωτικά σχέδια των καταναλωτών στην Ευρώπη. 
Από το 2009, γράφει στην ανακοίνωσή της η Ryanair, οι ΕΕΚ στην Γαλλία έχουν πραγματοποιήσει απεργίες 39 ημερών, δημιουργώντας ακυρώσεις για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Τα συνδικάτα των ΕΕΚ στην Γαλλία ανακοινώσαν ακόμα μία απεργία (από την Πέμπτη 2, μέχρι  το Σάββατο 4 Ιουλίου) η οποία θα συντελέσει στις ακυρώσεις και καθυστερήσεις χιλιάδων πτήσεων.

Η τελευταία απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 14 Απριλίου αυτού του έτους στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης να ακυρώσουν 3,600 πτήσεις δημιουργώντας προβλήματα στην μεταφορά 500,000 επιβατών.

Η Ryanair, συνεχίζει η ανακοίνωσημ έχει επανειλημμένα ζητήσει την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να αποτραπούν οι συγκεκριμένες απεργίες των ΕΕΚ οι οποίες προκαλούν δυσκολίες στους επιβάτες. Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα το Keep Europe’s Skies Open (http://www.keepeuropesskiesopen.com/) ένα online petition το οποίο δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια προστασίας της Ευρώπης από τον επαναλαμβανόμενο εκβιασμό των ΕΕΚ, με τους δύο παρακάτω τρόπους:

1-      Aφαιρώντας το δικαίωμα απεργίας των ΕΕΚ στην Ευρώπη, με τον ίδιο τρόπο που διάφορες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να απεργούν. Στις ΗΠΑ, απαγορεύεται από τον νόμο να πραγματοποιούν απεργία οι ΕΕΚ. Οι ΕΕΚ των Ευρωπαϊκών χωρών μπορούν ακόμα να συμμετέχουν σε συνδικάτα, να οργανώνουν και να προωθούν τις ανησυχίες τους μέσο διαμεσολάβησης η δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει απεργίες.
ή
2-      Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις του εναέριου χώρου της Γαλλίας κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ, μειώνοντάς έτσι τις ακυρώσεις και τα προβλήματα για τους καταναλωτές στην Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι πρέπει να περάσουνε μέσα από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Όταν το συγκεκριμένο EU petition συγκεντρώσει 1 εκ υπογραφές, η Ryanair σκοπεύει να το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ώστε να παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει επιτέλους θέση.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:
 “Είναι απαράδεκτο να διακόπτονται και να ακυρώνονται επανειλημμένα οι διακοπές και τα ταξιδιωτικά σχέδια των Ευρωπαίων καταναλωτών κάθε καλοκαίρι λόγω τον εγωιστικών δράσεων τον ΕΕΚ. Τα συνδικάτα των ΕΕΚ στην Γαλλία θα πραγματοποιήσουν και πάλι απεργία τριών ημερών αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους καταναλωτές. Είναι ιδιαίτερα κατακριτέο το ότι αυτές οι απεργίες πραγματοποιούνται κατά την υψηλή καλοκαιρινή σεζόν, στοχεύοντας  σκόπιμα σε παραθεριστές και οικογένειες.
 
Σήμερα, ανακοινώσαμε το www.keepeuropeskiesopen.com όπου οι καταναλωτές μπορούν να στηρίξουν το online petition μας, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει θέση, αφαιρώντας στα συνδικάτα των ΕΕΚ το δικαίωμα απεργίας ή επιτρέποντας σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να ελέγχουν ον εναέριο χώρο της Γαλλίας ή της Ισπανίας κατά την διάρκεια των επαναλαμβανόμενων απεργιών.
 
Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο να πάρουν θέση ώστε να αποτρέψουν τις ακυρώσεις και τα προβλήματα στα ταξιδιωτικά σχέδια και στις διακοπές των ταξιδιωτών λόγω των συνδικάτων των ΕΕΚ, τα οποία κλείνουν τους ουρανούς της Ευρώπης. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ακούσει τις αεροπορικές εταιρίες, ίσως ακούσει τους Ευρωπαίους πολίτες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.