Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Travelplanet24: Οι τάσεις στις κρατήσεις εισιτηρίων μέσω φορητών συσκευών

Travelplanet24: Οι τάσεις στις κρατήσεις εισιτηρίων μέσω φορητών συσκευών

TRAVELPLANET24 iOS APP GOLD AWARD, MOBILE EXCELLENCE AWARDS

tp24_mobile-trends_GRΗ Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από ένα δημιουργικό infographic την χρήση των φορητών συσκευών στις κρατήσεις αεροπορικών & ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2015.
Αύξηση παρουσιάζεται στις κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μέσω φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα ή tablets) για την καλοκαιρινή περίοδο του 2015, με τις κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να αποτελούν το 17% των συνολικών κρατήσεων και τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων να αποτελούν το 9% των συνολικών κρατήσεων της ιστοσελίδας.  Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα από mobile site και την Travelplanet24 iOS εφαρμογή, αυξήθηκαν κατά 75,63% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και 47% στα αεροπορικά σε σχέση με το 2014.
Πιο δυνατή φαίνεται να είναι η χρήση του mobile site (7,65%) σε σχέση με την mobile εφαρμογή (1,35%) το 2015 στοιχείο που επιβεβαιώνει την τάση, παγκοσμίως, να ανεβαίνει η χρήση των κινητών σελίδων σε σχέση με τις εφαρμογές για android & iOS. Σε αντίθεση, το 2014,  η αναλογία των χρηστών του mobile site και της iOS εφαρμογής για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ήταν σχεδόν ισομερής.
Η διαδρομή Αθήνα – Νέα Υόρκη (1,322€) αποτελεί την υψηλότερη κράτηση που πραγματοποιήθηκε από το mobile site ενώ η εσωτερική διαδρομή Ηράκλειο-Ρόδος, με κόστος 19€, την χαμηλότερη. Ακόμη, οι χρήστες της iOS εφαρμογής, έκλεισαν το πιο ακριβό εισιτήριο με αναχώρηση το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία και προορισμό το αεροδρόμιο του Λονδίνου στα 864€ και το πιο οικονομικό, με κόστος 17€, για να ταξιδέψουν από την Μυτιλήνη στην Αθήνα.
Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με τις κρατήσεις της Travelplanet24, μέσω φορητών συσκευών, είναι η Αθήνα, τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη η Λάρνακα, τα Σόφια και η Βουδαπέστη. Περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποίησαν κατά 8% οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες.
H Travelplanet24 διακρίθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στα Mobile Excellence Awards ’15 με GOLD Award για την «Travelplanet24 iOS εφαρμογή» στην κατηγορία «Mobile Tourism & Leisure». Σχετικά με το βραβείο, ο Πάντος Παπάζογλου, Mobile Product Manager της Travelplanet24, δήλωσε: «Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών μας. Μερικά από τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η σύγκριση τιμών με το πάτημα ενός κουμπιού,  τα εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης καθώς και η σύνδεση του χρήστη με την εφαρμογή. Πλέον ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στον προσωπικό του λογαριασμό και να ελέγξει τις κρατήσεις του, να αποθηκεύσει ονόματα και διευθύνσεις επιβατών για μια ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία κράτησης, να λαμβάνει άμεσες ειδοποιήσεις, με πληροφορίες για το online check-in του ή για αποκλειστικές προσφορές, να καταχωρεί αυτόματα στο ημερολόγιο τις ημερομηνίες της επόμενης πτήσης καθώς και υπενθυμίσεις που τον βοηθούν να παρακολουθεί τις εκκρεμείς πληρωμές για την πτήση του.»
*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν την περίοδο 01/01/2015 – 05/06/2015 μέσω του mobile site και του Travelplanet24 iOS App, για την ταξιδιωτική περίοδο 01/06/2015 – 31/08/2015 και γίνεται σύγκριση με τα αντίστοιχα δεδομένα του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.