Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η...

Τη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

FOTO KOREAΤη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εξασφάλισε η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την επίσκεψή της στη Σεούλ με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  KOTFA.
Η αν. Υπουργός κατά τη συνάντηση της με τον  Αναπληρωτή Υπουργό  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Ν. Κορέας κ. Kim Chong  υπογράμμισε ότι η Ν. Κορέα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική της χώρας μας στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι εφεξής  η τουριστική έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ και πρότεινε επίσης  τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της χώρας μας στην Νότιο Κορέα.  Από την πλευρά του ο κ. Chong  καλωσόρισε  την αν. Υπουργό στην Ν. Κορέα   και την ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της Ελλάδος στην KOTFA.
Η Έλενα Κουντουρά είχε επίσης συνάντηση  με τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας. Μάλιστα η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα αμέσως μόλις ο κ. Sungchon πληροφορήθηκε ότι  ο στρατιωτικός πατέρας της αν. Υπουργού υπήρξε βετεράνος  στον πόλεμο της Κορέας. Ο κ. Sungchon  δεσμεύθηκε να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα του και επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.
Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της KOREAN AIR η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της  για την έναρξη των  απευθείας πτήσεων  charter Σεούλ –Αθήνα  από Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN , θυγατρική της KOREAN AIR και πρόσθεσε ότι  η μελλοντική υλοποίηση  τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ν.Κορέα και το διμερές εμπόριο μέσω cargo.
Η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με σημαντικούς tour operator της Νότιας Κορέας παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της  πολιτικής της μεταξύ των οποίων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  προσθέτοντας  ότι η χώρα μας αποτελεί ένα κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό.  Ζήτησε επίσης  από τους συνομιλητές της την υποστήριξη των πτήσεων charter, η επιτυχία και η πληρότητα οποίων, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών.
Τέλος η αν. Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως κορυφαίο  τουριστικό προορισμό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.