Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Αθηναίων – Σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Αθηναίων – Σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Celestyal Cruises

athens_city_logoΟ δήμος Αθηναίων προσκαλεί την επιχειρηματική κοινότητα σε συνέδριο με θέμα «Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Αθήνας: Αναπτύσσουμε μαζί την τοπική οικονομία», την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο Ζάππειο Μέγαρο.

dimarhioΣτο συνέδριο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παρουσιάσει την στρατηγική του δήμου για την επιχειρηματικότητα για την περίοδο 2015-2020. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του δήμου για την σύσταση και λειτουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενός μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας με την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων της πόλης για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων και συλλογικών φορέων. Ο ακριβής σχεδιασμός του θα αναδειχθεί ύστερα από τη μελέτη καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκές πόλεις (Άμστερνταμ, Γλασκόβη, Ουτρέχτη, κ.ά.) γύρω από τις πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας. Ο ρόλος, ο σκοπός και ο τρόπος λειτουργίας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, που αποσκοπεί στη προσφορά ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και στους υποψήφιους επενδυτές.

Το έργο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται υπό την άμεση επίβλεψη και για λογαριασμό της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ ενώ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007 – 2013 του ΕΣΠΑ.

Ανάδοχος για τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι η Κοινοπραξία των εταιρειών ICAP Group AE και ICAP Advisory AE.

* Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.