Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διαμαρτύρεται ο Δήμος Σαρωνικού, για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Σαρωνίδας και...

Διαμαρτύρεται ο Δήμος Σαρωνικού, για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Σαρωνίδας και Αναβύσσου

Celestyal Cruises

George_sofronisΕπιστολή – Διαμαρτυρία, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου, έστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, σύμφωνα με άρθρο του Αττικού Παρατηρητή.

Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας η ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στην απόφαση κατάργησης των τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος διευκρινίζει, ότι η έκταση του Δήμου Σαρωνικού εκτείνεται σε 133.43 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του αγγίζει τις 30.000. Επιπροσθέτως, ο πληθυσμός αυτός είναι πολλαπλάσιος κατά τους θερινούς μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μιας και η παραλιακή ζώνη του Δήμου, από το Λαγονήσι έως και τον όρμο Καταφυγή στην ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας έκτασης 22 χιλιομέτρων, διατηρεί υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Δήμου Σαρωνικού, αναφέρει ο Δήμαρχος, το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματική αστυνόμευση, είναι το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.  Όλα αυτά κάνουν σαφές ότι η αστυνομική παρέμβαση σε τυχόν παραβατικό συμβάν δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε έγκαιρη. Επίσης, η κατάργηση των τμημάτων Αναβύσσου και Σαρωνίδας δημιουργεί το αίσθημα της παντελούς έλλειψης τήρησης της νομιμότητας αλλά και συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων παράβασης του νόμου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Σαρωνικού. 

Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι ήδη διάχυτο στους κατοίκους του Δήμου μας, συνεχίζει, μιας και η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκής. Ενώ, λοιπόν, το αίτημα πολιτών και φορέων είναι η επάνδρωση των τμημάτων με επιπλέον προσωπικό, το Υπουργείο αποφασίζει να αφήσει στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των περιφερειακών Δήμων, να ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας που είναι ήδη διάχυτο και να αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες  τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας.

Και καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου: Οι κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους, για παραμονή των αστυνομικών τμημάτων, επαρκή στελέχωση τους ώστε η ζωή και η περιουσία του σαν μην διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Σας δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Πηγή: Αττικός Παρατηρητής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.