Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» από 1 έως 4 Μάιου...

3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» από 1 έως 4 Μάιου 2015 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα

Celestyal Cruises

1 Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, των Επιμελητηρίων του νησιού, και την στήριξη όλων των δήμων της Κρήτης, παραγωγικών τάξεων και φορέων, θα πραγματοποιηθεί η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» από 1 έως 4 Μάιου 2015 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο στην Αθήνα. exofyllo-fylladiou-profile-PHOTOSΗ έκθεση που προβάλλει τα προϊόντα, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό του νησιού, παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, του Προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλη Αλιφιεράκη, του μέλους της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μαρίας Πιτσικάκη, και του διοργανωτή Νεκτάριου Σερμάκη.

Η διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια των δυο προηγούμενων, που έγιναν στο στάδιο Tae Kwon Do και στο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι που συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες.

Μέσα από την ετήσια έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» οι διοργανωτές στοχεύουν:
• Να τοποθετηθούν τα Κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σηµεία πώλησης στην Ελλάδα & στο εξωτερικό,
• Να έρθουν σε επαφή οι Κρήτες παραγωγοί και μεταποιητές µε τα δίκτυα διανοµής που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή της Αττικής, συνάπτοντας νέες συνεργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονοµία και παραγωγή
• Να γνωρίσουν οι καταναλωτές καλύτερα τα κρητικά προϊόντα και να αναδειχθεί η δυναµική τους
• Να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη έκθεση τόνισε: «Μια ακόμα μεγάλη έκθεση για την στήριξη, προβολή των προϊόντων μας, του τουρισμού μας, του πολιτισμού μας. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τέτοια γεγονότα όπως είναι η «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση». Μόνο με την πολιτική της εξωστρέφειας, με την συμπόρευση πρωτογενή τομέα και τουρισμού-πολιτισμού, την οποία υλοποιούμε στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό αναδεικνύουμε τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει το νησί μας καθώς επίσης και το τουριστικό μας προιόν. Η προβολή της Κρήτης το τετραήμερο αυτό θα είναι μεγάλη καθώς οι επισκέπτες της έκθεσης αναμένονται να είναι χιλιάδες».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: «Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια των δράσεων για την στήριξη των ποιοτικών προϊόντων του νησιού, την προώθηση τους, και την καταξίωση τους στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, σαφώς στηρίζει τέτοιες εκθέσεις, που ενδυναμώνουν και τους τρείς παραγωγικούς τομείς της οικονομίας της Κρήτης».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έκθεση που στοχεύει στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των Κρητικών προϊόντων, και φέρει σε επαφή τα Κρητικά προϊόντα, τους επιχειρηματίες, τους μεταποιητές με τα δίκτυα διανομής αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός γιατί αναδεικνύει παράλληλα και το τουριστικό προϊόν του νησιού».

Μανόλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου: «Άλλη μια συνάντηση των Κρητικών επιχειρήσεων στην Αθήνα μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα Κρητικά προϊόντα μέσα από μια καλά οργανωμένη έκθεση με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και των Επιμελητηρίων. Εκτιμάμε ότι σιγά-σιγά κερδίζουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων».

Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης: «Στόχος να προβάλλουμε τα Κρητικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Θα έχουμε την ευκαιρία το τετραήμερο από 1 έως 4 Μάιου 2015 να παρουσιάσουμε όλες τις παραγωγικές μονάδες του νησιού, μεταποιητικές, συνεταιριστικές, ενώσεις, δήμους, φορείς. Ουσιαστικά βρισκόμαστε ένα βήμα προς την θεσμοθέτηση αυτής της ετήσιας συνάντησης των Κρητών επιχειρηματιών με τα δίκτυα διανομής, το καταναλωτικό κοινό της Αττικής, αλλά και ευρύτερα της υπόλοιπης Ελλάδας».

Ταυτότητα έκθεσης
Η έκθεση θα είναι μικτή, κοινού και εμπορική και θα καλύπτει έκταση αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης, εταιρείες από τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τη βιομηχανική παραγωγή.

Ξεχωριστή παρουσία θα έχουν Δήμοι της Κρήτης, που μέσα από τη συμμετοχή τους θα αναδείξουν τις τοπικές παραγωγές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό γεγονός θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα φωτίσουν τις εξαιρετικές της πτυχές στον πολιτισμό, στη γαστρονομία και στον τουρισμό.

Η καθολική στήριξη της Έκθεσης αποτυπώνεται και από το πλήθος των φορέων που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους της 3η αυτή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα:
Των Υπουργείων: Παραγωγικής Ανασυγκρότησης-Περιβάλλοντος και Ενέργειας-Αγροτική Ανάπτυξη, Υπουργείου Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Του Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου).
Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων
Του Δήμου Αθηναίων.
Όλων των Δήμων της Κρήτης: Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Αποκορώνου, Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γαύδου, Γόρτυνας, Ιεράπετρας, Καντάνου-Σελίνου, Κισσάμου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Μυλοποτάμου, Οροπεδίου Λασιθίου, Πλατανιά, Σητείας, Σφακίων, Φαιστού, Χερσονήσου.
Των Διμερών Επιμελητηρίων: Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως, Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού, Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, Ελληνο-Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Βραζιλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ελληνο-Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου, Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ελληνο-Σερβικής Βιομηχανικής και Εμπορικής Ένωσης, του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνο-Φινλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Ν. Ηρακλείου, του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΔΕΓΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας , της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Παγκρήτιας Ένωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.