Αρχική Αεροπορικά Νέα Αποκαλυπτική Έρευνα: Αρκεί ένας φορητός υπολογιστής να αναλάβει τον έλεγχο ενός επιβατικού...

Αποκαλυπτική Έρευνα: Αρκεί ένας φορητός υπολογιστής να αναλάβει τον έλεγχο ενός επιβατικού αεροσκάφους

planes_hacking_computerΟ σύγχρονος τρομοκράτης που θέλει να καταρρίψει ένα εμπορικό αεροσκάφος, σύμφωνα με έρευνα του GOA, μπορεί να το κάνει, με τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή.

Θεωρητικά είναι δυνατό για κάποιον μόνο ένα φορητό υπολογιστή να:
– Επιτάξει αεροσκάφος
– Να βάλει έναν ιό στους υπολογιστές ελέγχου πτήσης
– Να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, αποκτώντας τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών
– Να αναλάβει τα συστήματα προειδοποίησης ή ακόμα και τασυστήματα πλοήγησηςΑυτά όλα είναι δυνατόν να συμβούν σύμφωνα με νέα έκθεση του GOA, του οργανισμού που παρέχει αξιολογήσεις και υπηρεσίες έρευνας για το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Εκατοντάδες αεροπλάνα είναι ευάλωτα, αναφέρει η έρευνα του GOA, ως προς το hacking στους υπολογιστές που διαθέτουν επί του σκάφους, από κάποιον επιβάτη που χρησιμοποιεί, το Wi-Fi του αεροπλάνου, ή ακόμη και από κάποιον στο έδαφος.

Ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Gerald Ντίλινγκαμ, δήλωσε ότι τα αεροπλάνα περιλαμβάνοντας το Boeing 787 Dreamliner, το Airbus A350 και το A380, έχουν εξελιγμένα πιλοτήρια τα οποία είναι συνδεδεμένα με το ίδιο Wi-Fi που χρησιμοποιείται από τους επιβάτες.

Πηγή: http://www.gao.gov/products/GAO-15-370

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.