Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη στήριξη της Σαουδαραβικής κυβέρνησης στον ελληνικό τουρισμό έλαβε η Αν. Υπουργός...

Τη στήριξη της Σαουδαραβικής κυβέρνησης στον ελληνικό τουρισμό έλαβε η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Ryad-Yp_Metaf-An_Yp_Tour fotoRIAD Τη στήριξη της Σαουδαραβικής κυβέρνησης στον ελληνικό τουρισμό έλαβε η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την παραμονή της  στο Ριάντ στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 1ου GREEK TOURISM WORKSHOP.
Κατά τη συνάντησή της με τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Sultanbin Salmanbin Abdulaziz AlSaud η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο Σαουδάραβας ομόλογος εξέφρασε την ικανοποίησή  για την εμβάθυνση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, μάλιστα εντυπωσιάσθηκε από το ποσοστό (περίπου 20%) που αντιπροσωπεύουν στο ΑΕΠ τα έσοδα του Τουρισμού στην Ελλάδα.  
Από την πλευρά της η κυρία Έλενα Κουντουρά  τόνισε ότι η παρουσία της στο Ριάντ με την ευκαιρία του πρώτου Greek Tourism Workshop αποτελεί απόδειξη της σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πραγματοποίηση από τον προσεχή Ιούλιο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ-Αθήνας με δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Aegean, γεγονός που όπως σημείωσε θα τονώσει ουσιαστικά την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.
Προσκάλεσε επίσης  τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο και την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος. Ο ίδιος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και συμφώνησε να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.
Στη συνέχεια η κυρία Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα Υπουργό Μεταφορών  Abdullahbin Abdulrahman Al-Muqbel ο οποίος την  καλωσόρισε στο Ριάντ και αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια στην έως τώρα πορεία της σημειώνοντας ότι παρακολουθεί την σταδιοδρομία της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο Σαουδάραβας Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών με χώρες όπως η Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις θαλάσσιες μεταφορές, όπου διαπρέπει η Ελλάδα.
Από την πλευρά της η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην  υποστήριξη από τη Σαουδαραβική πλευρά της απευθείας  αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ –Αθήνας καθ΄ όλο το έτος,  γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση του δρομολογίου  και θα αποτελέσει ευκαιρία για τους επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία να γνωρίσουν την Ελλάδα και να αγαπήσουν τον πολιτισμό της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.   
Τέλος η Αν. Υπουργός  απηύθυνε χαιρετισμό στο πρώτο Greek Tourism Workshop, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειών Κρήτης, Ν. Αιγαίου και Πελοποννήσου, του ΕΟΤ και της AEGEANAIRLINES, αλλά και επιχειρήσεις από τις δύο χώρες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας.  

Στην πρώτη ΦΩΤΟ η κυρία Κουντουρά με τον ομόλογό της στη 2η ΦΩΤο με τον υπουργό Μεταφορών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.