Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σχέδιο δράσης κατά της σκιώδους φιλοξενίας αποφάσισε η HOTREC

Σχέδιο δράσης κατά της σκιώδους φιλοξενίας αποφάσισε η HOTREC

HotrecΤην εκπόνηση μελέτης για τις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων  σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της λεγόμενης σκιώδους φιλοξενίας (Shadow Hospitality) αποφάσισε η HOTREC (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Επισημαίνεται ότι το οξύτατο πρόβλημα των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων σε τουρίστες αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση της HΟΤREC, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23 – 24 Απριλίου.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος παρουσίασε, στο πλαίσιο της Γ.Σ.,  την πρωτοποριακή μελέτη του για τις επιπτώσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και τις προτάσεις της ελληνικής ξενοδοχίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η Hotrec, που πλέον χρησιμοποιεί τον όρο shadow hospitality (σκιώδης φιλοξενία) για αυτή την μορφή της παραοικονομίας στον τουρισμό, όπως προαναφέρθηκε αποφάσισε σε συνεργασία με τον W.T.O. να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, ενώ προγραμματίστηκε ιδιαίτερη συνάντηση όλων των μελών της Hotrec για την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της σκιώδους φιλοξενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.