Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αποκλεισμός των ΑμεΑ από τον πολιτισμό

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αποκλεισμός των ΑμεΑ από τον πολιτισμό

Celestyal Cruises

Γιατί να ανέβει ο ανάπηρος στην Ακρόπολη;

ESAA_17-4-2015Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το εθνικό αναπηρικό κίνημα, με πλήρη επίγνωση της σημασίας του πολιτισμού για την ανθρώπινη ανάπτυξη, έχει διαχρονικά αγωνιστεί για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε αυτόν καθώς και την ανάπτυξη του δημιουργικού, καλλιτεχνικού και διανοητικού δυναμικού τους, όχι μόνο προς όφελός τους, αλλά και για τον εμπλουτισμό της κοινωνίας.
 
Ζητά την άμεση λήψη μέτρων την διασφάλιση σε εθνικό επίπεδο της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία όλων των αρχαιολογικών μνημείων και πολιτιστικών χώρων, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών με αναπηρία στον πολιτισμό και τη δημιουργία ισχυρών κινήτρων για τα άτομα με αναπηρία από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη χώρα, προσφέροντας έτσι και μια ισχυρή ώθηση στον εθνικό τουρισμό.
 
Παράλληλα ενημερώνει για την μη λειτουργία, επί μακρόν, του ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η κατασκευή του ανελκυστήρα αποτελούσε πάγιο αίτημα του εθνικού αναπηρικού κινήματος επί σειράς ετών. Υλοποιήθηκε μόλις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών και Παραoλυμπιακών Αγώνων του 2004, μετά από παρέμβαση του αναπηρικού κινήματος και υποστήριξη αυτού από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την ικανοποίηση της  έντονης επιθυμίας όλων των Ελλήνων και των πολιτών με αναπηρία από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να επισκεφθούν με αυτονομία και αξιοπρέπεια το σημαντικό αυτό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έκτοτε χρησιμοποιείται συνεχώς από τα άτομα αυτά ως η μοναδική διέξοδος για την πρόσβασή τους στον Βράχο.
 
Η αποκατάσταση της δυνατότητας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης δεν θα έπρεπε να είναι αίτημα.
 
Δείτε πιο αναλυτικά την επιστολή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.