Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Περιφέρεια Κρήτης στη MITT 2015

H Περιφέρεια Κρήτης στη MITT 2015

Crete_Church_March_2015Η Περιφέρεια Κρήτης και αυτή τη χρονιά δίνει το παρόν στο μεγάλο εκθεσιακό γεγονός με δικό της περίπτερο προσδοκώντας να συγκρατήσει ένα σημαντικό κομμάτι Ρώσων τουριστών κατά τη νέα και ιδιαίτερα δύσκολη τουριστική περίοδο για τη συγκεκριμένη αγορά.

Οι εκτιμήσεις που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο ακόμα και για μειώσεις από τη ρώσικη αγορά που θα φθάνουν το 50%.


Τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες λένε πως η χώρα μας καταγράφει μια αύξηση στη ζήτηση για διακοπές από τη ρωσική αγορά.

Τα στοιχεία που μεταφέρει η μηχανή αναζήτησης ταξιδιών στη Ρωσία, sletat.ru, κάνουν λόγο για αύξηση 2,2% στις αιτήσεις για την Ελλάδα τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού στην Κρήτη παρουσιάζεται στη ΜΙΤΤ και η σημαντική έκδοση βιβλίου με τίτλο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» στην αγγλική και τη ρωσική γλώσσα, μετά από την πρώτη έκδοσή του στην ελληνική γλώσσα, μια έκδοση που έγινε με τη συνεργασία Περιφέρειας και Αρχιεπισκοπής καθώς και η διαδικτυακή πύλη http://orthodoxcrete.com που από σήμερα αποτελεί στο διαδίκτυο την «είσοδο» στον εκκλησιαστικό και πολιτισμικό πλούτο της Εκκλησίας της Μεγαλονήσου προς τους διαδικτυακούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του βιβλίου «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης» αλλά και η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης, όπως τονίστηκε από κοινού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη αποτελούν ένα ακόμα «καρπό» της καλής συνεργασίας της Εκκλησίας Κρήτης με την Περιφέρεια Κρήτης δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες να διαβάσουν και να περιηγηθούν διαδικτυακά στα ιστορικά-χριστιανικά μνημεία της Κρήτης. Κύριος στόχος, όπως είπαν, Εκκλησίας Κρήτης και Περιφέρειας Κρήτης, που χρηματοδότησε το εγχείρημα, η περαιτέρω ενίσχυση του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού στη Κρήτη.

Μέσα από τις 421 σελίδες του βιβλίου, οι επισκέπτες-αναγνώστες μπορούν να γνωρίσουν τον μακρόχρονο θρησκευτικό πολιτισμό της Κρήτης, σημαντικά χριστιανικά λατρευτικά μνημεία, τόσο της υπαίθρου, των αστικών κέντρων και να ακολουθήσουν θρησκευτικές διαδρομές του νησιού, ανά Ιερά Μητρόπολη της Κρήτης.

Η Εκκλησία της Κρήτης για την ολοκλήρωση του βιβλίου απευθύνθηκε σε αρχαιολόγους επιστήμονες της Κρήτης, οι οποίοι κατέγραψαν υπεύθυνα και επιστημονικά τεκμηριωμένα, τα σπουδαιότερα χριστιανικά μνημεία του τόπου μας, συνδέοντάς την Εκκλησιαστική ιστορία με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της πίστης μας.

Τα βιβλία –Αγγλόφωνη και Ρωσόφωνη έκδοση- θα διατεθούν δωρεάν στις Πρεσβείες ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα μας, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους τουριστικούς κόμβους και στους φορείς του Τουρισμού της Κρήτης. Σημειώνεται ότι, η Ελληνική έκδοση έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων των γραμμάτων, του τουρισμού και του πολιτισμού. Επίσης η έκδοση στα αγγλικά και τα ρωσικά θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους υπεράριθμους αλλοδαπούς επισκέπτες της Μεγαλονήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.