Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Απόστολος Τζιτζικώστας: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε γι’ ακόμη μια χρονιά φέτος τους...

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε γι’ ακόμη μια χρονιά φέτος τους φίλους Γερμανούς επισκέπτες, με τη χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία

IMAGE: 20150303-02 IMAGE: 20150303-02Μήνυμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην τουριστική ανάπτυξη απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν η Marketing Greece και ο ΣΕΤΕ στο Βερολίνο και στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, την ΙΤΒ Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin).

Στη συνέντευξη συμμετείχαν περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, πράκτορες, αλλά και ΜΜΕ της Γερμανίας εξειδικευμένα στον τουρισμό.
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να προβάλει την Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους, τόσο στις κλασικές μορφές τουρισμού, όσο και στις εναλλακτικές.

«Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους τομείς της οικονομίας στην Ελλάδα και την περασμένη χρονιά σημειώθηκε σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Σύμφωνα με τα δεδομένα, για το 2015 η τουριστική κίνηση  θα ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις  και θα σημειωθεί νέο ρεκόρ επισκεπτών στην Ελλάδα. Ο τουρισμός αποτελεί την ‘αιχμή του δόρατος’ για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και προσελκύει νέες επενδύσεις που αναβαθμίζουν τις υποδομές καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η Κεντρική Μακεδονία είναι από τις πιο σημαντικές περιοχές για τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα. Και πρέπει να επισημάνω τον κρίσιμο ρόλο που έχουν παίξει οι Γερμανοί επισκέπτες στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος, αλλά και σε αυτό που αποκαλώ ‘το θαύμα του ελληνικού τουρισμού’. Σας διαβεβαιώνω ότι τόσο οι τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μοιράζονται αυτή την πεποίθηση και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν γι’ ακόμη μια χρονιά φέτος τους φίλους Γερμανούς επισκέπτες, με τη χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία», τόνισε εισαγωγικά στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παρουσιάζοντας την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό, ο κ. Τζιτζικώστας τη χαρακτήρισε ως «τη γη που συνδυάζει τους μύθους και την ιστορία, τη θάλασσα και τον ήλιο, τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και τις πιο όμορφες ακτές της Μεσογείου. Είναι η γη όπου ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε,  μεγάλωσε και εκπαιδεύθηκε. Το σημείο συνάντησης των πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής στο πέρασμα των αιώνων, σε μία άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους όπως μαρτυρά και η πληθώρα των μοναδικών μνημείων που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Μία περιοχή που τη διαπερνά η αρχαία, η ρωμαϊκή και η βυζαντινή ιστορία. Όπου η παράδοση συνυπάρχει με την καινοτομία».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αναφορά στην υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, προσφέροντας ένα μοναδικό φάσμα διαφορετικών ταξιδιωτικών εμπειριών και επιλογών. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και στην ιστορία 3.000 ετών του μοναδικού αυτού τόπου.

«Ακόμη και σήμερα, μετά από χιλιάδες χρόνια, η γη της Μακεδονίας αποκαλύπτει εξαίσια αρχαιολογικά μνημεία. Αναφέρομαι στην ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης, που χρονολογείται από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Ένα ταφικό μνημείο μοναδικών διαστάσεων και αισθητικής. Ο τάφος της Αμφίπολης σε συνδυασμό με τους τάφους των Μακεδόνων βασιλιάδων στη Βεργίνα της Ημαθίας καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία σε άλλες πόλεις της Π.Κ.Μ. μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μας μία ολοκληρωμένη και συμπυκνωμένη εμπειρία της ιστορικής παρουσίας, της ταυτότητας και της πορείας εξέλιξης  της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας προέβαλε τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Π.Κ.Μ. ως εξαιρετικές επιλογές “city break” τουρισμού, καθώς, όπως είπε, «προσφέρουν υψηλής ποιότητας διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία, μεγάλα εμπορικά κέντρα για αγορές καθώς και τη δυνατότητα να γευθούν τη φημισμένη μακεδονική κουζίνα σε μία πλούσια γκάμα εστιατορίων και χώρων διασκέδασης. Η διαμονή στις πόλεις μας μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των γερμανικών ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την Κεντρική Μακεδονία, έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ανακαλύψτε την με όλες σας τις αισθήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος επισήμανε ότι «η ΠΚΜ με συντονισμένες δράσεις και διαρκή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και σε στενή συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, προβάλλει την Κεντρική Μακεδονία ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός citybreak, προκειμένου να διασφαλίσει τουριστικό ρεύμα 365 μέρες το χρόνο».

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Palais am Funkturm East International Congress Centre της ITB Berlin και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ. Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Marketing Greece και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με την Eurobank, την Enterprise Greece και την Aegean Airlines και με την ενεργό υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ομιλητές, εκτός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο CEO της Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο CEO της Aegean Airlines Δημήτρης Γερογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης.
Η διεθνής τουριστική έκθεση ITB Berlin ανοίγει επισήμως τις πύλες της τη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με δικό της περίπτερο, γι’ ακόμη μια χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.