Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας στην Τρίπολη

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας στην Τρίπολη

htark Arkadia_HoteliersΣτην Τρίπολη βρέθηκε στις 18 Μαρτίου, το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Ιωάννης Ρέτσος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (Ε.Ξ.Α.)
Εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Ξ.Α. κ. Κων/νου Μαρινάκου η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές της νέας τουριστικής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, η νέα διαδικασία αδειοδότησης και κατάταξης των ξενοδοχείων, η προβλεπόμενη νομιμοποίηση των δωματίων και οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας. Τέλος, έγινε μια μικρή παρουσίαση της υποψηφιότητας της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, από τον συνάδελφο και μέλος της συντονιστικής επιτροπής, κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο.
Οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν για μία ακόμα φορά, τα οικονομικά βάρη που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών μονάδων της περιοχής, που σε συνδυασμό με την εποχικότητα και τον περιορισμό των επισκεπτών σε ένα σαββατοκύριακο καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή των, κατά κύριο λόγο, μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Αρκαδίας.
Εν συνεχεία συζητήθηκαν οι αλλαγές στον τρόπο αδειοδότησης και νομιμοποίησης των δωματίων και εντοπίστηκε ο στόχος της αλλαγής της διαδικασίας, από τον Πρόεδρο της ΠΟΞ κ. Ιωάννη Ρέτσο, ως μέσο καταπολέμησης των παράνομων καταλυμάτων. Αναφορά έγινε επίσης στον τρόπο εφαρμογής των νέων διατάξεων, και τη διενέργεια ελέγχων.
Τέλος, συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές (π.χ. πολιτικό αεροδρόμιο), αλλά και η αναγκαιότητα ενίσχυσης των συνεργιών μεταξύ των τοπικών αρχών και των ιδιωτικών φορέων του τουρισμού με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση της Αρκαδίας ως τουριστικό προορισμό, με τον βέλτιστο και αποδοτικότερο τρόπο.
Οι δύο πλευρές έκλεισαν τη συζήτηση επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την παροχή αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.