Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

«Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Celestyal Cruises

AIA-March_2015

Οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις επόμενες 2 εβδομάδες μια έκθεση ιδιαίτερης θεματικής και αξίας, με τίτλο «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» (Eurolog-Projekt), του Μουσείου της Καρλσρούης.

Με το ερώτημα «Πώς και τι μπορούμε να διδαχτούμε από την αρχαιότητα;», η έκθεση αναδεικνύει τη σημασία της μελέτης των γεγονότων του παρελθόντος για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που απασχολούν έντονα την Ευρώπη του σήμερα, όπως η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση και ο τοπικισμός.  Αφετηρία αυτού του ιδιαίτερου «διαλόγου» αποτελεί ένα κοινό ιστορικό παρελθόν, όπου η ελληνική και η ρωμαϊκή αρχαιότητα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ευρωμεσογειακού χώρου.

 Η έκθεση «Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα» ταξιδεύει τον επισκέπτη στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάζοντας την ιστορική διαδρομή της πολιτισμικής ανταλλαγής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών, σε ένα χώρο όπως το αεροδρόμιο,  τόπο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.