Εβδομήντα Αθηναίες και Αθηναίοι ενασχολούμενοι με τον Τουρισμό, είχαν την ευκαιρία να βάλουν στέρεες βάσεις για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας και να αποκτήσουν μία πρόσθετη εξειδίκευση στον τομέα τους, μέσω τεσσάρων ειδικών σεμιναρίων, που υλοποιήθηκαν το διάστημα Δεκεμβρίου 2014 – Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αθηναίων.
Τα ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια, 70 ωρών το κάθε ένα, διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό «Mouzenidis Group» ο οποίος κάλυψε το κόστος των καθηγητών και του διδακτικού υλικού.
Η διδασκαλία ήταν γλωσσικού επιπέδου Α1 με έμφαση στην ορολογία που αφορά σε τουριστικά επαγγέλματα και υπηρεσίες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει επίπεδο γνώσης της γλώσσας που τους παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.
Η Τελετή απονομής των Βεβαιώσεων ολοκλήρωσης των σεμιναρίων στους 70 σπουδαστές πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του κ. Alexander Kotkin, Γραμματέα Α’ της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του δήμου Αθηναίων – ΚΕK, ενώ παρέστησαν επίσης η κα Τατιάνας Ζουράβλεβα, Υπεύθυνη γλωσσοδιδακτικού υλικού Ρωσικής γλώσσας και Καθηγήτρια Ρωσικής γλώσσας και ο κ. Βλάντης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος του ομίλου Mouzenidis Group.
Ο κ. Kotkin εξήρε τη συνεργασία αυτή του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου Mouzenidis Group, επισήμανε τη σημασία του τομέα του Τουρισμού για τις δύο χώρες αλλά και την ανάγκη στελεχών με ειδικές γνώσεις και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει η δυνατότητα απόκτησης νέων εφοδίων και πρόσθετης εξειδίκευσης στους απασχολούμενους σε τομείς νευραλγικούς για την οικονομία της πόλης, όπως εν προκειμένω, ο Τουρισμός.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι σπουδαστές απήγγειλαν ρωσική ποίηση με θέματα για την Ελλάδα, έπαιξαν μικρά σκετς και έκαναν παρουσιάσεις της Αθήνας και των τουριστικών της αξιοθέατων, στα ρωσικά.