Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρέμβαση Ε. Κουντουρά για υπόθεση σπουδαστή με σύνδρομο DOWN

Παρέμβαση Ε. Κουντουρά για υπόθεση σπουδαστή με σύνδρομο DOWN

Kountoura_EL.grΜε αφορμή τις αναφορές στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ για την υπόθεση του σπουδαστή ΙΕΚ Τουρισμού με σύνδρομο Down Ιάκωβου Ανδρεαδάκη διευκρινίζονται τα εξής : Η νέα Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  ενημερώθηκε για την υπόθεση, μετά από αναφορά της μητέρας του Ιάκωβου που στάλθηκε στο προσωπικό της email και αμέσως ζήτησε να λάβει γνώση αναλυτικά  από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και από τη Δ/νση του ΙΕΚ.

Από την επικοινωνία με την μητέρα  και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, έγινε αντιληπτό ότι, η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν, αφορά μια ειδική περίπτωση εκπαίδευσης σε μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης, που όμως δεν λειτουργεί ως σχολείο ειδικής αγωγής και έτσι υπάρχει νομοθετικό κενό για  τον τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή ταλαιπωρούσε την οικογένεια του Ιάκωβου και τον ίδιο και δημιουργούσε προστριβές, αντιθέσεις και παρεξηγήσεις με το εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο φοιτούσε, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση διάκρισης όπως διαβεβαίωσε η Δ/νση του ΙΕΚ την κα Υπουργό .

Η κα Υπουργός, με την ευαισθησία που τη διακρίνει και με βάση την ακλόνητη πίστη της στο δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, έδωσε άμεσα οδηγίες ώστε η αξιολόγηση του Ιάκωβου να γίνει με βάση τις προτάσεις της ιατρικής γνωμάτευσης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ , την οποία  η μητέρα  κατέθεσε στη Σχολή και ζητούσε να  εφαρμοστεί ως μέθοδος εξέτασης.

Ο Ιάκωβος είναι η πρώτη περίπτωση στη χώρα μας ενός ατόμου με σύνδρομο Down που θέλει να καταρτιστεί στο επάγγελμα που διάλεξε , αλλά που δυστυχώς ένα θολό ή ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο, δεν καθορίζει με σαφήνεια ένα κατάλληλο τρόπο εκπαίδευσης και αξιολόγησης, σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες και τις ειδικές ανάγκες του.

Η περίπτωση του Ιάκωβου δίνει την αφορμή στην Υπουργό Τουρισμού να ζητήσει τη συνεργασία  των αρμόδιων φορέων του ΥΠΑΙΘ και της ΓΓΔΒΜ ώστε να  ληφθούν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες και έτσι το δικαίωμα στην επαγγελματική εκπαίδευση να παρέχεται ισότιμα σε όλους.

Η κα Κουντουρά ενθαρρύνει τον Ιάκωβο να συνεχίσει τη φοίτηση του και να την ολοκληρώσει με την ιδία θέληση και δύναμη που έχει δείξει ως τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.