Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιδανικό για επενδύσεις το νησί Μόδι, λέει η Wall Street Journal. Αλλά...

Ιδανικό για επενδύσεις το νησί Μόδι, λέει η Wall Street Journal. Αλλά και η Πάμφιλος, γνωστή και ως μικρή Λέσβος

Modi_islandΈνα ακόμα από τα μικρά, ιδιόκητητα ελληνικά νησάκια είναι προς πώληση. Πρόκειται για το Μόδι, που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, στις δυτικές ακτές της χώρας και διοικητικά υπάγεται στην Ιθάκη.

Το μεσιτικό γραφείο που χειρίζεται την πώληση περιγράφει το Μόδι ως «ιδανικό για επενδύσεις με απεριόριστες δυνατότητες».

Καταπράσινο και με κωνοειδές σχήμα, το Μόδι έχει έκταση όσο 51 γήπεδα ποδοσφαίρου και κοστολογείται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια

Το Μόδι εμφανίζεται στην ιστοσελίδα Private Islands Online, που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες νησιών από το 2012.

»Σε αυτό έχει συμβάλει και η αγορά του Σκορπιού από την Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, την 25χρονη κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ» σημειώνει η «Wall Street Journal».

Ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που, όπως σημειώνει, κάνουν την όλη διαδικασία πώλησης εξαιρετικά δύσκολη.

Pamfilos_islandΈνα ακόμη ελληνικό νησί βγαίνει προς πώληση σε γνωστές ιστοσελίδες που αναζητούν επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν έναν «παράδεισο» του Αιγαίου.

Ο λόγος για τη «μικρή Λέσβο», το νησάκι που είναι γνωστό ως Πάμφιλος και το οποίο βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα και έχει έκταση 65 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το imerisia.gr, η γνωστή μεσιτική εταιρεία Vladi Private Islands έβαλε αγγελία για το συγκεκριμένο νησάκι το οποίο έχει τιμή πώλησης τα 800.000 ευρώ.

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Τα νερά του είναι καθαρά και ήρεμα. Γλυκό νερό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων συλλογής του βρόχινου νερού ή με σύστημα αφαλάτωσης» διευκρινίζει μιλώντας στην εφημερίδα η Σαμπίν Ρόλινγκερ, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου.

Η νησίδα βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων, και προς το παρόν δεν κατοικείται. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην αγγελία, μπορεί να εξασφαλιστεί οικοδομική άδεια για τον αγοραστή που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί το εξοχικό του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvosnews.net: «Ένα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες. Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων.

Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή», αναφέρει η σχετική καταχώρηση. Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή… 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις… δυάρι στο Λονδίνο!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.