Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει άνοιγμα στην αγορά της Ρωσίας για προσκυνηματικό...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνει άνοιγμα στην αγορά της Ρωσίας για προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό

Celestyal Cruises

Perifereia_Dytik_Elladas_RosiaΣε Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, με θέμα «Οι προορισμοί του θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος της Ρωσίας και της Ελλάδας», στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, συμμετείχε και ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Μπράμος Παναγιώτης, με στόχο την αξιοποίηση του έντονου θρησκευτικού στοιχείου και της πληθώρας των προσκυνημάτων που υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία.

Στόχος του Συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, ήταν να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες, τις βασικές τάσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στη Ρωσία και στην Ελλάδα, καθώς και η παρουσίαση προορισμών θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος των δύο χωρών.

«Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα. Η Περιφέρειά μας έχει πνευματική παράδοση αιώνων, διαθέτει 6 ιερές μητροπόλεις και πληθώρα ναών, μοναστηριών και προσκυνημάτων, που συχνά βρίσκονται σε τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλους» ανέφερε ο κ. Μπράμος και συμπλήρωσε «Για εμάς ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα για τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Από την άλλη, με το λαό της Ρωσίας υπάρχουν στενοί θρησκευτικοί και πνευματικοί δεσμοί, και αποτελεί μία από τις βασικές αγορές στόχους μας».

Το Συνέδριο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και από ρωσικής και από ελληνικής πλευράς και συμμετείχαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Γιαριλόβα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης, έλληνες και ρώσοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι Περιφερειών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.