Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΕΔΔΕ: Έκκληση στον Πρωθυπουργό, να αποσύρει την πρόταση-«φωτιά»

ΣΕΕΔΔΕ: Έκκληση στον Πρωθυπουργό, να αποσύρει την πρόταση-«φωτιά»

Κ. Μπρετάνος, Πρόεδρος της ΣΕΕΔΕO διπλασιασμός του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο συντελεστή 13% ισοδυναμεί με καταδίκη των μικρών καταλυμάτων, γράφει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΕΔΔΕ και ζητά από τον Πρωθυπουργό, να αποσύρει την όπως ονομάζει να αποσύρει την πρόταση-«φωτιά.

Η ανακοίνωση της ΣΕΕΔΕ έχει ως εξής:

“O διπλασιασμός του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο συντελεστή 13% ισοδυναμεί με καταδίκη των μικρών καταλυμάτων. Η ΣΕΕΔΔΕ απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, να αποσύρει την πρόταση-«φωτιά», αφού πιθανή εφαρμογή της θα αποτελέσει το πλέον καταστροφικό «χτύπημα» για τον ελληνικό Τουρισμό.

Είναι δεδομένο ότι οι μικρομεσαίες, τουλάχιστον, τουριστικές επιχειρήσεις, δεν θα καταφέρουν να απορροφήσουν την αύξηση. Τα ήδη συμφωνημένα και πουλημένα τουριστικά πακέτα για τη σεζόν του 2015 είναι σχεδόν αδύνατον να επαναδιαπραγματευθούν από τις επιχειρήσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τη βιωσιμότητά τους και το μέλλον των εργαζομένων τους. Αλλά ακόμη και οι αυξήσεις εκείνες οι οποίες θα μετακυλήσουν στο τελικό πακέτο, άρα στον καταναλωτή, θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό μας, καθιστώντας τον μη ανταγωνιστικό, ωθώντας εκατομμύρια τουριστών σε γειτονικούς πιο φθηνούς προορισμούς και άρα θέτοντας αυτομάτως την Ελλάδα εκτός του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, στον οποίο πρόσφατα επανατοποθετήθηκε.

Η ΣΕΕΔΔΕ καλεί, έστω και αυτή την τελευταία στιγμή, τον Πρωθυπουργό, να πάρει πίσω την πρόταση της αύξησης του ΦΠΑ, αφού με την εφαρμογή της το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γκρεμίσουμε ότι με κόπο και προσπάθειες χτίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εάν το μέλλον της χώρας εξαρτάται από 300 εκατομμύρια ευρώ, μην αγγίξετε τις συντάξεις, μην αγγίξετε την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, όπως πολλές φορές έχετε πει, μην πειράξετε για ακόμα μια φορά την ελεύθερη οικονομία. Περικόψτε τα από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Περικόψτε τα από άσκοπες δαπάνες. Περικόψτε τα από προγράμματα τα οποία ποτέ δεν έχουν εφαρμοστεί.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.