Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μελωδική πανδαισία στην «Ονειρούπολη» Δράμας – Πλήθος επισκεπτών στην «Ονειρούπολη»

Μελωδική πανδαισία στην «Ονειρούπολη» Δράμας – Πλήθος επισκεπτών στην «Ονειρούπολη»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC_7523 copyΜία μελωδική πανδαισία έκανε ακόμη πιο όμορφη τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην παραμυθένια «Ονειρούπολη». Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, δημοφιλή κομμάτια κλασικών συνθετών, μουσική από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες και μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι χάρισαν μιά βραδιά γεμάτη ομορφιά, ελπίδα και χαρά στην Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης».

Αυτή τη γιορτινή ημέρα, μία επίλεκτη ομάδα μουσικών από την ορχήστρα «Αcademica» Αθηνών και άλλες γνωστές ορχήστρες της πατρίδας μας, φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν, ένα χαμόγελο, μια αχτίδα αισιοδοξίας μέσα από τη μουσική τους.

Εν τω μεταξύ, τη Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν την «Ονειρούπολη» πλήθος κόσμου από πολλές περιοχές της Ελλάδας επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η «Ονειρούπολη» Δράμας…«Το χωριό του Άη Βασίλη» αποτελεί τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες περιηγήθηκαν, αυτή την ηλιόλουστη ημέρα, με ενθουσιασμό σε όλα τα σπιτάκια με τις δράσεις, στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, στο παγοδρόμιο, στα παιχνίδια, στο καρουζέλ.
Μία πληθώρα εκδηλώσεων έδωσαν εορταστικές και χαρούμενες νότες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωί η Χορωδία του ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του ΚΑΠΗ Αγ. Αθανασίου του Δήμου Δοξάτου ταξίδεψε τον κόσμο με Χριστουγεννιάτικες και παραδοσιακές μελωδίες. Τα παιδιά κατασκεύασαν δωράκια για τον παππού και τη γιαγιά με ανακυκλώσιμα υλικά στην Κεντρική σκηνή και στην πλατεία Ελευθερίας. Το μεσημέρι οι μαθήτριες της σχολής χορού της Μαρίνας Σνελτόβα από τις Σέρρες χάρισαν ένα γιορτινό χορευτικό πρόγραμμα. Οι «Μουσικομικρούληδες» διασκέδασαν τα μικρά παιδιά με πολύ χορό, τραγούδι, μουσική, διαδραστικά και μουσικο-κινητικά παιχνίδια.
Το απόγευμα της Παρασκευής η νεοσύστατη παιδική χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις» της Καβάλας διηγήθηκε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την ιστορία των πρώτων Χριστουγέννων. Στο σπιτάκι του Παραμυθιού έγινε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο «ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ. Μη βιάζεσαι…θα μεγαλώσεις» της Κέλλυς Αλχανάτη (από τις εκδόσεις «Μίνωας»). Η συγγραφέας αφηγήθηκε τις περιπέτειες της μικρούλας Λούλας και οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Η σχολή Aerial Dance πρόσφερε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με ακροβατικά πανιά, ρυθμό και αρμονία σώματος και ψυχής στον αέρα, από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Νεκταρία Ψαράγκαθου, προπονήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Στρυμώνα που εδρεύει στον Δραβίσκο Σερρών. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδριανής χάρισε στο κοινό της Ονειρούπολης, ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση. Οι κόκκινες μαζορέτες «Stelle Rose» της Κέρκυρας παρέλασαν στους δρόμους της πόλης και στόλισαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης της Δράμας.
Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ονειρούπολης», πραγματοποιήθηκε ένα παραμυθένιο μουσικό ταξίδι μέσω αγαπημένων τραγουδιών, από τους ήρωες της Disney, από τον Μάρκο Φαϊτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.