Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο ΟΜΙΛΟΣ ATPI ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ GRIFFIN TRAVEL

Ο ΟΜΙΛΟΣ ATPI ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ GRIFFIN TRAVEL

ATPIΟ Όμιλος ATPI, η κορυφαία παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης ταξιδιωτικών υπηρεσιών και εκδηλώσεων, ανακοίνωσε σήμερα την αγορά της διεθνούς εταιρείας ταξιδιών Griffin. Η εξαγορά αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη αγορά για τον Όμιλο ATPI σε λιγότερο από 12 μήνες. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Όμιλος αγόρασε την Voyager Travel, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών της Αυστραλίας.
  Η αγορά της Griffin (έναντι τιμήματος που δεν έχει ανακοινωθεί), η οποία είναι διεθνής επιχείρηση με παρουσία σε 13 χώρες μέσω 100% ιδιόκτητων γραφείων  και σε άλλες 9 μέσω συνεργασιών, αυξάνει τα σημεία παρουσίας του Ομίλου ATPI σε πάνω από 100 γραφεία παγκοσμίως.
 
Ο Γκράχαμ Ράμσι, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATPI, δήλωσε:
 
«Το 2013  ο ‘Ομιλος Επιχειρήσεων ATPI σημείωσε ακαθάριστες πωλήσεις ύψους άνω των 720 εκατομμυρίων στερλινών και ολοκλήρωσε την τρίτη επιτυχή εξαγορά επιχείρησης από την διοίκηση (management buy out) μέσα σε έξι χρόνια. Με την εξαγορά της Griffin, και σε συνδυασμό με τη σημαντική μας επιχειρηματική ανάπτυξη, το 2014 το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια στερλίνες. Καταστήσαμε σαφές ότι η αναχρηματοδότησή μας είχε ως στόχο την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και εξαγορών. Με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η αγορά της Griffin, που έγινε με την υποστήριξη της ICG, σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο ανάπτυξης για την επιχείρηση. Αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου στην προσπάθειά μας να επεκτείνουμε τη παρουσία μας σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει το υψηλότατο επίπεδο  εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν ήδη οι πελάτες μας. Οι πελάτες της Griffin θα επωφεληθούν από την εξειδικευμένη τεχνολογία, την αγοραστική δύναμη και την συνεχή εξυπηρέτηση της ATPI σε όλο τον κόσμο».
 
Ο Σάιμον Μορς, Πρόεδρος της Griffin, δήλωσε:
 
«Η πώληση της Griffin προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στους εργαζόμενους και στους πελάτες μας. Είμαστε υπερήφανοι που το δίκτυο των 33 γραφείων μας είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου ATPI. Προσβλέπουμε στις συναρπαστικές ευκαιρίες που θα φέρει αυτή η συμφωνία στις κοινές μας επιχειρήσεις».
 
Σε σχόλιό του σχετικά με την εξαγορά της Griffin από την ATPI, o Μάθιου Ρόμπινσον, Διευθυντής Επενδύσεων της ICG, δήλωσε ότι: «Η ICG είναι ευτυχής που συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της ATPI με την εξαγορά της Griffin. Αυτή η συναλλαγή θα επιτρέψει στην επιχείρηση να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της παροχής υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντας συγχρόνως στους πελάτες της εξαιρετική εξυπηρέτηση σε τοπικό επίπεδο.. Ο όμιλος θα έχει πραγματικά παγκόσμια παρουσία και θα διαχειρίζεται πολύπλοκες ταξιδιωτικές απαιτήσεις με οικονομικά αποδοτικό τρόπο».
 
Ο Όμιλος ATPI είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνείς εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών, και από το 2011 οι ακαθάριστες πωλήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί κατά 35% ενώ απασχολεί περισσότερα από 1.500 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η επιχείρηση χρηματοδοτείται μέσω της σύμπραξης της ICG με επτά μεγάλες τράπεζες (Lloyds, ING, HSBC, RBS, Investec, Aimco και Bank of Ireland) και έχει την ίδια ομάδα διοίκησης από το 2002.
 
Μετά την αγορά της Griffin ο Όμιλος ATPI εξυπηρετεί πάνω από 5.000 διαφορετικούς πελάτες ανά τον κόσμο, σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση ταξιδιών και εκδηλώσεων, και απασχολεί πάνω από 6.300 άτομα, υπολογίζοντας και όσους εργάζονται σε συνεργάτες του δικτύου και στους franchisee του Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.