Αρχική Αθλητικά Ο Μαραθώνιος κάνει… ρεκόρ και στον τουρισμό –Περισσότερες από ποτέ οι κρατήσεις...

Ο Μαραθώνιος κάνει… ρεκόρ και στον τουρισμό –Περισσότερες από ποτέ οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

marathoniosAthinaStadioΈνα αθλητικό γεγονός, με κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και οικονομικές προεκτάσεις. Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, έχει πολλές πλευρές και όπως δείχνουν οι αριθμοί κάνει… ρεκόρ σε όλες.

Η αύξηση των δρομέων που έχουν δηλωθεί στον 32ο ΑΜΑ, που διεξάγεται την Κυριακή (9/11) ανέβασε στα ύψη και τα ξενοδοχεία της Αθήνας, που εμφανίζουν μεγάλη πληρότητα.

Όπως μάλιστα σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αλέξανδρος Βασιλικός, η ζήτηση λόγω του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο εξαιτίας του μεγέθους και της προβολής της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, η εικόνα που παρουσιάζουν πλέον τα ξενοδοχεία της πόλης είναι πολύ διαφορετική από άποψη πληροτήτων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου η «κακή» εικόνα του κέντρου αλλά και οι «χαμηλές πτήσεις» των ελληνικών τουριστικών μεγεθών κρατούσαν μακριά από την Αθήνα επισκέπτες και έσοδα. Τα επίσημα στοιχεία για τα ποσοστά και την αύξηση των κρατήσεων θα δοθούν από την Ένωση στα τέλη του μήνα.

Η διοργάνωση του ΑΜΑ αποτελεί κάθε χρόνο μία σημαντική τονωτική ένεση για την οικονομία της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι κατά τις ημέρες παραμονής του στην πρωτεύουσα, με αφορμή τη συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού των δρομέων, κάθε ξένος επισκέπτης δαπανά κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ για διαμονή, διατροφή, συμμετοχή στον αγώνα, εισιτήρια σε μουσεία, δώρα κ.λ.π. Συνολικά, εκτιμάται οτι ο Μαραθώνιος θα αφήσει φέτος στις αθηναϊκές επιχειρήσεις περίπου 15 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.