Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Δήμος Ναυπλίου και το Geo Routes χαράσσουν διαδρομή στην πολιτιστική ολότητα...

Ο Δήμος Ναυπλίου και το Geo Routes χαράσσουν διαδρομή στην πολιτιστική ολότητα της πόλης

Celestyal Cruises

palamidi_NafplioΝαύπλιο Globally Yours είναι ο τίτλος του νέου πολιτιστικού οδοιπορικού του Geo Routes Cultural Institute, όπου με την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, θα παρέχεται σύντομα στον Έλληνα και ξένο επισκέπτη, μία διαδρομή με το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα του Ναυπλίου από τον Μεσαίωνα έως το 1828, όταν επιλέχτηκε για πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.
 
Η επίσημη πρώτη για την συγκεκριμένη πολιτιστική διαδρομή των Geo Routes υπό την αιγίδα της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 17-19/10/2014, με μέλη από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Μέσω του οδοιπορικού Ναύπλιο Globally Yours, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα εξόχως διαφορετικό Ναύπλιο στους εμβληματικότερους σταθμούς της Πόλης, με εισηγήτρια την Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ του Δήμου Ναυπλιέων, κα Καλλιόπη Καλκούνου-Ζάχου.
 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, στο Βουλευτικό που το 1825 στέγασε την 1η Βουλή των Ελλήνων, αναφέρθηκε στο πολιτιστικό όραμα της 5ετίας 2014-2019, στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της πόλης, στις ευκαιρίες επενδύσεων στην περιοχή και στις προκλήσεις/δυσκολίες διαχείρισης μίας πόλης ‘Ανοιχτό Μουσείο’, όπως είναι το Ναύπλιο. Προσκάλεσε δε την ΕΑΣΕ, να παρέχει μέσω των στελεχών της, θέσεις που θα συνδράμουν στην επίτευξη των στόχων του Δήμου.
 
Ο κος Γιάννης Μπαλακάκης, Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute, δήλωσε ότι «…σε αυτή τη βαθειά πολυπολιτισμική και αδιαμφισβήτητα γοητευτική Πόλη-Μνημείο, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κο Κωστούρο, από πλευράς μας θα μεταφέρουμε προτάσεις, ώστε εν ευθέτω χρόνω, το Ναύπλιο να γίνει “αρένα” διεθνών πολιτιστικών δρώμενων & γεγονότων, προσελκύοντας τα φώτα ενδιαφέροντος τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό».   
 
Για την κατάρτιση του οδοιπορικού Ναύπλιο Globally Yours αρωγοί στο Geo Routes Cultural Institute, ήταν η κα Μαρία Βλαζάκη Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ναυπλίου, του Κάστρου του Παλαμηδίου και του Αρχαιολογικού Χώρου Νεμέας, η κα Ιωάννα Παπαντωνίου Προέδρου του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρυματος, και ο κος Stephen Miller επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και μέλος της ανασκαφικής ομάδας της Νεμέας του 1973 (Στάδιο, αρχαιολογικό πάρκο, αρχαιολογικό μουσείο αναστήλωση Ναού του Διός).
 
Η ολική πολιτισμική διάσταση του ‘Ναύπλιο Globally Yours’ έχει άμεση σύνδεση με την καμπάνια των Geo Routes ‘Our Greece Globally Yours’, η οποία παρουσιάστηκε στο Διπλωματικό Σώμα & στις Ξένες Αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2013 στην έδρα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.