Αρχική Αθλητικά Οι εκκινήσεις της Κυριακής στο πλαίσιο του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Οι εκκινήσεις της Κυριακής στο πλαίσιο του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Marathonios2013_laosΟ χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό  η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί την προσεχή  Κυριακή, στις  9 το πρωί. Μαζικές είναι και φέτος οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα εκτός της αυθεντικής διαδρομής των 42.195μέτρων.
Στο πλαίσιο του 32ου Αυθεντικού  Μαραθωνίου της Αθήνας, διεξάγονται και φέτος αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων WIND, ο αγώνας 1200 μ. για αθλητές των Special Olympics και ο αγώνας 1200μ. Εθνική Τράπεζα για παιδιά.

Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων WIND
Πολλές αλλαγές και καινοτομίες στην εκκίνηση, αφετηρία, όδευση και τερματισμό περιλαμβάνουν οι αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ. που θα διεξαχθούν στις 9 Νοεμβρίου, παράλληλα με τον 32ο  Μαραθώνιο της Αθήνας. Η εκκίνηση των 10 χλμ θα γίνει στις 08:50 και των 5χλμ θα δοθεί νωρίτερα, στις 07:50.
Προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο χώρος έξω από το Στάδιο, από πέρυσι άλλαξε η εκκίνηση των 5 και 10χλμ. και μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά, στη Λεωφόρο Αμαλίας (στο ύψος αλέας Ζαππείου).  Με αυτήν την αλλαγή  αξιοποιείται το κέντρο της Αθήνας, για τις διαδρομές των 5 και 10χλμ. και ενισχύεται  η μοναδική εμπειρία των δρομέων, αφού περνούν μπροστά από ιστορικά και πολιτιστικά  μνημεία λεωφόρων και κεντρικών οδών, όπως Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας.  
H διαδρομή των 10χλμ.
Η όδευση της διαδρομή των 10χλμ είναι η ακόλουθη: Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.
Η διαδρομή των 5χλμ.
Η όδευση της διαδρομή των 5χλμ είναι η ακόλουθη: Λεωφόρος. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας-διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ), Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.
Η εκκίνηση των δρομέων και στους δύο αγώνες των 5 και 10χλμ θα γίνει κατά κύματα με τους δρομείς κατανεμημένους σε πέντε 5 blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δίνονται με χρονοκαθυστέρηση η μία από την άλλη, ενώ οι δρομείς θα χρονομετρηθούν με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).
Ο αγώνας των 10χλμ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10:45, ενώ των 5χλμ στις 9:20.
Ο αγώνας δρόμου 1.200μ.παιδιών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»
Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής. Η διαδρομή είναι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο αγώνας δρόμου 1.200μ.παιδιών «SPECIAL OLYMPICS»
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί ακριβώς στις 09.10 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και οι αθλητές θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»
Στους Δήμους που εφάπτονται της Μαραθώνιας Διαδρομής, διεξάγονται αγώνες δρόμου που ολοκληρώνονται περίπου 15΄πριν τη διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου.   
Η εκκίνηση του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας
Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο θα δοθεί στις 9.00π.μ. από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας), με το σύστημα «Wave start» δηλαδή οι αθλητές θα ξεκινούν κατά κύματα, και όχι όλοι μαζί. Συνολικά, θα δοθούν οχτώ (8) διαδοχικές εκκινήσεις, ενώ η κατανομή των δρομέων στα blocks εκκίνησης γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν την τελευταία τριετία (2012-2014). Η χρονομέτρηση των δρομέων θα πραγματοποιηθεί και  με βάση τον «καθαρό» χρόνο (net time).
Οι αφέτες των 5 και 10χλμ. WIND και  του 32ου Μαραθωνίου
Την εκκίνηση στον αγώνα των 10χλμ WIND, έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 8:50π.μ. θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, μαζί με το γενικό γραμματέα και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.  
Ο Δήμος Αθήνας, μέσω του Οργανισμού του Νεολαίας και Άθλησης, είναι σημαντικότατος συνεργάτης του Μαραθωνίου Αθήνας , μέλος της Ο.Ε. του Αυθεντικού Μαραθωνίου και συνδιοργανωτής με το ΣΕΓΑΣ, του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας την άνοιξη.
Την εκκίνηση στον αγώνα των 5χλμ.WIND έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 7:50π.μ. θα δώσει η γενική γραμματέας Αθλητισμού, συνοδευόμενη από τους αντιπροέδρους του ΣΕΓΑΣ
Την εκκίνηση στο Μαραθώνιο Δρόμο, στο Μαραθώνα, στις 9:00πμ. θα δώσει η περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, το δήμαρχο Μαραθώνα και τον πρόεδρο της AIMS.  
Τόσο η Περιφέρεια Αττικής, όσο και ο Δήμος Μαραθώνα  είναι σημαντικότατοι συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και συνδιοργανωτές μίας σειράς σημαντικότατων γεγονότων του Μαραθωνίου Αθηνών, όπως το Συμπόσιο της AIMS, η ERGO Marathon EXPO, η Τελετή Έναρξης, τα ταξίδια της Φλόγας του Μαραθωνίου και η Εκκίνηση του Μαραθωνίου.
Το πρόγραμμα της ημέρας των αγώνων και του Μαραθωνίου
ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Αθήνα – Λεωφόρος Αμαλίας (Ύψος Αλέας Ζαππείου)
07.50–09.15:   Αγώνας Δρόμου 5χλμ ‘WIND’
•           Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος της Αλέας του Ζαππείου
•           Τερματισμός μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
•           Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου Δρομέα: 08.05
08.50–10.45:   Αγώνας Δρόμου 10χλμ ‘WIND’
•           Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος της Αλέας του Ζαππείου
•           Τερματισμός μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
•           Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου Δρομέα: 09.25

Μαραθώνας – Εγκατάσταση Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου
09.00–17.45:   Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα (42.195μ. στην Αυθεντική Διαδρομή)
                        (Συμπεριλαμβάνεται: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου ΣΕΓΑΣ και ΕΑΟΜ ΑμεΑ, καθώς και Στρατιωτικοί Αγώνες Μαραθωνίου)

Δήμοι Μαραθώνιας Διαδρομής
09.15–10.30:   Αγώνες Δρόμου Παιδιών Δήμων «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής
•           Ώρα Ολοκλήρωσης Αγώνων ανά Δήμο: 15’ πριν τη διέλευση του 1ου Μαραθωνοδρόμου
Αθήνα – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας (Ύψος Βουλής)
09.05–09.22:   Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympic Hellas 1200μ.
•           Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής
•           Τερματισμός μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
•           Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα:  09.15
10.40–11.00:   Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ. «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»
•           Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής
•           Τερματισμός μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο
•           Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα:  10.45

Παναθηναϊκό Στάδιο
10.00–10.15:   Απονομές Μεταλλίων Αγώνα Δρόμου 5χλμ ‘WIND’
10.15–10.30:   Απονομές Μεταλλίων Αγώνα Δρόμου 10χλμ ‘WIND’
10.30–10.35:   Τιμητικές Απονομές Αγώνα Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1000μ.
10.50–10.55:   Τιμητικές Απονομές Αγώνα Δρόμου Παιδιών 1000μ. «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»
11.08–11.12:   Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου Μαραθωνοδρόμου
11.30–11.40:   Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ης Μαραθωνοδρόμου
11.40–12.30:   Απονομές Μεταλλίων Μαραθωνίου Δρόμου
                        Απονομές Μεταλλίων Πανελληνίου Πρωτάθλημα Μαραθωνίου ΣΕΓΑΣ
Αθήνα
20.00–22.00:   Αποχαιρετιστήριο Δείπνο/Party για Συνέδρους AIMS & Επισήμους στο  Δημαρχείο Αθήνας
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.