Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μέλη του Ι.Ο.Πατρών σε Συρακούσες και Μάλτα

Μέλη του Ι.Ο.Πατρών σε Συρακούσες και Μάλτα

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ  Με την επίσκεψη πατρινών ιστιοπλόων μελών του Ι.Ο.Πατρών και συγκεκριμένα του Αντιπρόεδρου, Θύμιου Μπούντα, του Γραμματέα, Ιωάννη Γεραμούτσου και του μέλους, Σπύρου Μπατιστάτου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, ο Όμιλος ανταπέδωσε τη φετινή επίσκεψη των Συρακούσιων ιστιοπλόων.
Το ταξίδι των Πατρινών ιστιοπλόων ξεκίνησε, στις αρχές του μήνα, με το ιστιοφόρο σκάφος «Zahir» (Elan 45) του Σπύρου Μπατιστάτου, με ένα non stop κροσάρισμα 275 μιλίων από τη Λευκάδα στην Ταορμίνα, το οποίο διήρκεΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣσε 40 ώρες. Στη συνέχεια, η αποστολή μετέβη στις Συρακούσες, όπου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και φιλοξενίας. Με τους Συρακούσιους ιστιοπλόους έγινε συζήτηση ανταλλαγής δραστηριοτήτων μεταξύ των ομίλων της Σικελίας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, συμμετοχής εκατέρωθεν σκαφών σε αγώνες στη Σικελία και στο Ιόνιο και ανταλλαγής επισκέψεων. Οι πατρινοί ιστιοπλόοι μετά από μία παραμονή 4 ηΜΑΛΤΑμερών στις Συρακούσες, κατευθύνθηκαν στη Μάλτα, όπου και έφθασαν το μεσημέρι της Κυριακής (80 μίλια, διάρκεια ταξιδιού 12 ώρες).
Η πρωτοβουλία των μελών του Ομίλου μας, αθόρυβα αλλά ταυτόχρονα μεγαλοπρεπώς, αναδεικνύει αυτό που πάντα υποστηρίζαμε, ότι η θάλασσα φέρνει κοντά την πόλη μας με εκείνες της Νότιας Ιταλίας και το λιμάνι της είναι και λιμάνι όλων αυτών των γειτόνων, που βρίσκονται κοντά ή μακριά, ανάλογα με τη διάθεση για ταξίδι.
Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχοι πλόες προς Σικελία και Μάλτα είναι αρκετοί, στο παρελθόν, από μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, ενδεικτικά αναφέρουμε τα 3 ταξίδια του μακαρίτη Κυριάκου Τσιρώνη με το σκάφος «Σουρλουλού» και το 1988 το σκάφος «Lucky Lady» με τους Αλέκο Ζησιμάτο, Νίκο Ταρσινό και Γιώργο Ανδρικάκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.