Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από τα ρεκόρ αφίξεων, στα ρεκόρ κερδοφορίας

Από τα ρεκόρ αφίξεων, στα ρεκόρ κερδοφορίας

Celestyal Cruises

Hospitality_nextΗ  προστιθέμενη αξία που δημιουργούν οι ξεχωριστές εμπειρίες, ο σωστός υπολογισμός του cost per sale, η αξιοποίηση των chameleon facilities, η συστηματική παρακολούθηση της ηλεκτρονικής φήμης ενός ξενοδοχείου και το outsourcing διοικητικών αρμοδιοτήτων είναι κάποιοι  από τους παράγοντες που επιτρέπουν σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία της.

Βέλτιστες πρακτικές όπως τις παραπάνω ανέλυσαν μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις οι 17 ξένοι και έλληνες ομιλητές του συνεδρίου Hospitality.Next 2014: Top Profitability Practices που διοργάνωσε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου το Hotel&Restaurant της Boussias Communications στην Αθήνα.

Την εντύπωση των συνέδρων προκάλεσε η παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών του Οργανισμού Τουρισμού Κοπεγχάγης για την προσέλκυση τουρισμού από την Κίνα αλλά και των εργαλείων που αναπτύχθηκαν για την εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων στη σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των Κινέζων. 
Επίσης, οι πρακτικές και to-the-point συμβουλές των best-selling συγγραφέων και συμβούλων ξενοδοχείων Adam Hamadache και Caroline Cooper, σχετικά με το σωστό hotel marketing και την κορυφαία εξυπηρέτηση του πελάτη.

«Βασικός δείκτης που πρέπει να παρακολουθεί  κάθε ξενοδοχείο είναι το cost per sale, το πόσο στοιχίζει δηλαδή κάθε κράτηση.  Το να δώσουμε κίνητρα σε έναν φιλοξενούμενο να μας επισκεφτεί και πάλι, ή να μας συστήσει σε φίλους, συνήθως στοιχίζει πολύ λιγότερο από το να πληρώσουμε την προμήθεια μιας μεγάλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσέλκυσης κρατήσεων».

Key_HamadacheAdam Hamadache, συγγραφέας του βιβλίου Give Your Guest a WOW! και Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

«Εξίσου σημαντική με την πρώτη εντύπωση είναι και η τελευταία εικόνα που βλέπει ο πελάτης πριν φύγει από το ξενοδοχείο σας. Φροντίστε να σας θυμάται με θετικό τρόπο και επικοινωνήστε σύντομα μαζί του για να τον ευχαριστήσετε που σας προτίμησε».

Caroline Cooper, Συγγραφέας του The Hotel Success Handbook και Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

«Για τους Κινέζους, είναι πιο σημαντικό να βιώσουν τις αυθεντικές εμπειρίες του τόπου που επισκέπτονται, παρά να τους εξυπηρετήσει προσωπικό που μιλάει τη γλώσσα τους».     

Key_Jungersted Signe Jungersted, Υπεύθυνη Νέων Αγορών του Οργανισμού Τουρισμού Κοπεγχάγης

 «Στον Οργανισμό Τουρισμού Κοπεγχάγης επιλέγουμε να δαπανούμε το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού μας σε ενέργειες που προσελκύουν νέες αεροπορικές συνδέσεις. Η συνδεσιμότητα είναι το παν για μία μικρή χώρα».

 

 

Key_Hansen Peter Rοmer Hansen, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Κοπεγχάγης

 «Ένας βασικός τρόπος με τον οποίον η τεχνολογία αναβαθμίζει την εμπειρία του φιλοξενούμενου είναι μέσα από συσκευές που του επιτρέπουν να κάνει ένα ‘customization’ της εμπειρίας διαμονής του, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις».

Θεόδωρος Φαράζογλου, Sales Manager, Samsung Greece

 «Μία από τις εντυπωσιακές τάσεις σχετικά με την επιρροή της τεχνολογίας στις ταξιδιωτικές αποφάσεις είναι ότι οι πιστοί χρήστες συσκευών Apple, εφόσον κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο όμοια ξενοδοχεία, στην ίδια τιμή, θα προτιμήσουν εκείνο που παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες συμβατές με τις συσκευές τους».

Espen Tranoy, Managing Director, First Data Hellas

«Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για αύξηση του τζίρου των εστιατορίων των ξενοδοχείων, εφόσον μπουν στη διαδικασία να δουν ως ανταγωνισμό τους τα εστιατόρια εκτός ξενοδοχείου και εστιάσουν στη λογική του value-for-money. Παράλληλα, μπορούμε να αξιοποιούμε τον ίδιο χώρο για να υποστηρίξουμε διαφορετικά προϊόντα και εμπειρίες κατά τη διάρκεια της μέρας, στη λογική των chameleon facilities».

Perdios Σάββας Περδίος, Quality and Branding Manager, Louis Hotels

 «Τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη διαμόρφωση των ταξιδιωτικών εσόδων εξακολουθούν να έχουν οι ‘παραδοσιακές’ χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, των οποίων η μέση δαπάνη στην Ελλάδα παραμένει υψηλότερη από τον μέσο όρο. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει τόσο η υψηλή  δαπάνη ανά διανυκτέρευση όσο και η μέση διάρκεια παραμονής που παρουσιάζουν».

 

KlouriΚατερίνα Κλούρη, Οικονομολόγος – Στατιστικός Αναλυτής, Τράπεζα της Ελλάδας

«Αν και οι Σκανδιναβοί τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά τις διακοπές τους στην Κρήτη, οι Ρώσοι ταξιδεύουν σε περισσότερα σημεία του νησιού και η δαπάνη τους έχει καλύτερη διάχυση στην τοπική οικονομία».

Δημήτρης Μιχελογιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

 «Το 2010 δημιουργήσαμε στην Σκύρο ένα τουριστικό καταφύγιο το οποίο αποτελεί πρότυπο δημόσιας μαρίνας. Παρά την έλλειψη πόρων και προσωπικού, καταφέρνουμε να παρέχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών».

Κυριάκος Αντωνόπουλος, Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών του συνεδρίου θα αναρτηθούν σύντομα στο www.hospitalityconference.gr

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η Samsung. Χορηγοί οι: First Data και FORTHcrs και υποστηρικτές οι: ΔΕΠΑ, Changeland, Trust You και Zootle. Χορηγοί επικοινωνίας οι: Tornos News και Travelling.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.