Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τουριστική διαδρομή με οινο-γευστική διάσταση παρουσίασε εκ νέου ο προ-αθωνικός Οργανισμός Τουρισμού...

Τουριστική διαδρομή με οινο-γευστική διάσταση παρουσίασε εκ νέου ο προ-αθωνικός Οργανισμός Τουρισμού στη γερμανική αγορά

Celestyal Cruises

φωτογραφία 3φωτογραφία 2Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου ακολούθησαν στην αθωνική χερσόνησο «τους δρόμους του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων»

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω παρουσίασε στη γερμανική αγορά την οινική τουριστική περιήγηση με τίτλο «στους δρόμους του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων», όπως αυτή χαρτογραφήθηκε από την Αρναία και τη Μεγάλη Παναγία μέχρι την Ουρανούπολη και την άκρη της αθωνικής χερσονήσου.

Η παρουσίαση, η οποία πριν από δύο χρόνια υπήρξε αιτία προσέλκυσης (στην περιοχή) θεματικού γερμανικού τουριστικού γραφείου, αποτέλεσε μέρος του φωτογραφίαpromo tour του Mount Athos Area KOUZINA 2015 και σύστησε μία ακόμη εξαιρετική δημοσιογραφική επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας τρεις κορυφαίοι Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου ακολούθησαν τη διαδρομή, καταγράφοντας τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά της, προκειμένου να τα παρουσιάσουν εκ νέου στην αγορά της Γερμανίας.

Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις μέρες 7 – 11 Οκτωβρίου, ξεκίνησε από το «Κτήμα Claudia Παπαγιάννη» στην Αρναία, όπου η οινογευσία συνοδεύθηκε από ατμοσφαιρικό δείπνο στους πρόποδες του Χολομώντα και συνεχίσθηκε σε αγιορείτικα μετόχια. Εκεί η ξενάγηση στους ευλογημένους αμπελώνες και τα αθωνικά δείπνα ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες, ενώ η διαδρομή κατέληξε στη Μεγάλη Παναγία, όπου η συμμετοχή τους σε παραδοσιακή τσιπουρο-γιορτή στα ξακουστά τοπικά τσιπουρο-κάζανα αποτέλεσε το καλύτερο αποχαιρετιστήριο δώρο.

Περνώντας λίγες ημέρες ανάμεσα σε αμπελώνες, οινοποιεία, gourmet δείπνα, επαγγελματικές οινογευσίες, θεματικά μονοπάτια, σε εικόνες δηλαδή που εναλλάσσονταν αρμονικά με εκείνες των παραδοσιακών γαστρονομικών και οινικών εκδηλώσεων, οι Γερμανοί αποχαιρέτησαν την προ του Άθω περιοχή, αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες, βασιζόμενες στην πρωτογενή ανθρώπινη δραστηριότητα, την οποία είδαν να μετατρέπεται με θαυμαστό τρόπο σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η επίσκεψη αποτέλεσε φωτογραφία 1προϊόν συνεργασίας του Οργανισμού με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και αναμένεται να αποτυπώσει τη θεματική διαδρομή σε πολλά γερμανικά έντυπα και εκδόσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.