Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αμάλ Αλαμουντίν: Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα

Αμάλ Αλαμουντίν: Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα

alamoudin_acropolis_museumsamaras_alamoudinΟ Παρθενώνας εκπροσωπεί την κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, σύμφωνα με την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν η οποία δέκα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και ξεναγήθηκε από τον Δημήτρη Παντερμαλή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι από το αμφιθέατρο του Μουσείου, η κυρία Κλούνεϊ είπε ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και πως το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να το αναγνωρίσει. Ωστόσο, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λυθεί το θέμα φιλικά και αυτή θα αποφασίσει. 
 
«Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα. Μιλάμε για μια αδικία η οποία διαρκεί πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί προς το κοινό όφελος και των δύο πλευρών αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας» είπε η λιβανικής καταγωγής βρετανίδα δικηγόρος και σύζυγος του σούπερ σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ η οποία βρέθηκε στο πάνελ από κοινού με τους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών Ντέιβιντ Χιλ, τον Υπουργό Πολιτισμού αλλά και την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη.

«Βρισκόμαστε εδώ με μια αντιπροσωπεία διακεκριμένων νομικών οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα διεθνούς δικαίου και πνευματικής ιδιοκτησίας» είπε  ο κ. Τασούλας κάνοντας την εισαγωγή στην συνέντευξη την οποία παρακολούθησαν και πολλοί δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία των συγκεκριμένων επαφών τη δεδομένη στιγμή κατά την οποία η Unesco έχει υιοθετήσει ομόφωνα σύσταση για πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου σε διαμεσολάβηση έχοντας, παράλληλα, θέσει χρονικό περιορισμό για την ανταπόκριση.

Κατόπιν ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου

Νωρίτερα την Τετάρτη η κυρία Κλούνεϊ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μαζί με τους συνεργάτες της, παρουσίασε τις προτάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.