Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αναβαθμίζεται το Κατάκολο, θα μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των...

Αναβαθμίζεται το Κατάκολο, θα μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων

katakolo-limani_cruises_worksΈργα ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Κατακόλου της Ηλείας, με τα οποία θα αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και θα δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια.

Παράλληλα, δρομολογείται το έργο της κατασκευής του δρόμου που θα συνδέει απευθείας τον οδικό άξονα Πύργου – Κατάκολου, με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα -Πύργος -Τσακώνα.

Η εκτέλεση των έργων στο λιμάνι του Κατάκολου αφορούν στην επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος, καθώς και στην επέκταση του προσήνεμου μώλου και του κεντρικού προβλήτα. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση των έργων το Κατάκολο θα είναι ένα ασφαλές λιμάνι που θα μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται.

Ειδικότερα, τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέα κτίρια υποδοχής και ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών και υπαίθριου θεάτρου, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου κ.α.

Όσον αφορά την κατασκευή του νέου δρόμου, εντάχθηκε για συγχρηματοδότηση στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 10.898.640 ευρώ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την σημερινή αυτοψία στα λιμάνι τόνισε ότι «με τα αναπτυξιακά έργα ενισχύουμε τις υποδομές κρουαζιέρας, έτσι ώστε να καταστεί το Κατάκολο, ως ένα κομβικής σημασίας λιμάνι για ολόκληρη τη Μεσόγειο». –

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.