Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Θαύμα να Νιώθεις ΕΛΛΗΝΑΣ

Το Θαύμα να Νιώθεις ΕΛΛΗΝΑΣ

tsekouas «Οσο αναπνέω θα προβάλλω την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά γράμματα» λέει με περηφάνια, ο Δρ. Σαμ Τσέκουας, από τη Νιγηρία.  Το 2004 τιμήθηκε από το ελληνικό κράτος για την προσφορά του με τον τίτλο του πρεσβευτή του Ελληνισμού».

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, ο βραβευμένος από την Ελληνική κυβέρνηση ως Πρεσβευτής του Ελληνισμού, Δρ. Σαμ Τσέκουας, από τη Νιγηρία, που ζει στις ΗΠΑ, εκδότης, συγγραφέας και ιδιοκτήτης του μοναδικού Ελληνικού βιβλιοπωλείου στη Νέα Υόρκη, θα βρίσκεται στη Ρόδο για να μιλήσει για το Θαύμα να Νιώθεις Έλληνας!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σινεμά 9 Διαστάσεων «Θρόνος του Ήλιου» (www.throneofhelios.gr), στην οδό 25ης Μαρτίου 2.

Η είσοδος είναι δωρεάν και στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται αντίτυπα του βιβλίου του Δρ. Σαμ Τσέκουας: «Το Θαύμα να Νιώθεις ΕΛΛΗΝΑΣ  – 10 Συναντήσεις με την Ελλάδα»

Ο Δρ. Σαμ Τσέκουας, διοργανώνει εκδηλώσεις, ποιητικές βραδιές, πρόσφερε δωρεάν μαθήματα ελληνικής στο βιβλιοπωλείο του για δύο χρόνια. «Δεν ήρθαν μόνο Ελληνοαμερικανοί αλλά και μέλη άλλων εθνοτήτων, επαγγελματίες γιατροί και δικηγόροι που κατάφερα να τους πείσω πως αν μάθουν την ελληνική θα κατανοήσουν καλύτερα τους όρους του επαγγέλματός τους». Επίσης προσπαθεί να προωθήσει σε ιδιωτικά αμερικανικά σχολεία τη σειρά που εκδίδει για την εκμάθηση της ελληνικής. «Προσπαθώ να τους πείσω πως αν διδάξουν στα παιδιά την ελληνική γλώσσα,που έχει δανείσει πολλές λέξεις στην αγγλική, θα μάθουν καλύτερα αγγλικά».

Πεποίθησή του είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σε ένα δραστήριο ελληνικό ινστιτούτο το οποίο να προωθεί την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό όχι μόνο μέσα στην ελληνική παροικία αλλά κυρίως έξω από αυτήν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.