Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Turpomosch: Η επιχείρηση επανατρισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου

Turpomosch: Η επιχείρηση επανατρισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου

Παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό το κενό που αφήνει το Labirint να καλυφθεί άμεσα, δεδομένου ότι η ζήτηση για την Ελλάδα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα αυτή την περίοδο.
labirint-2Η είδηση για τη διακοπή λειτουργίας του Labirint δεν είχε προαναγγελθεί. «Δεν την περίμενε κανείς», υποστήριξε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, σπεύδοντας να προσθέσει ότι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα η Labirint είχε προέβη σε πληρωμές 6 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις για το πόσοι Ρώσοι πελάτες του Labirint βρίσκονταν στην Ελλάδα τη στιγμή που έγινε η ανακοίνωση ποικίλλουν, αλλά οι υπάρχουσες ενδείξεις κάνουν λόγο για περίπου 8.000 – 10.000 τουρίστες.

Όμως, μέσα στον Αύγουστο, μόνο στην Κρήτη αναμένονταν περίπου 20.000 Ρώσοι τουρίστες μέσω του Labirint, ενώ σε αρκετές χιλιάδες υπολογίζονται και οι κρατήσεις και για άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κως.

Παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, πάντως, υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανό το κενό που αφήνει το Labirint να καλυφθεί άμεσα, δεδομένου ότι η ζήτηση για την Ελλάδα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα αυτή την περίοδο.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας δεν μπορεί να υπολογιστεί τη δεδομένη στιγμή.Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 10 εκατ. ευρώ, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ημέρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εκτιμήσεις και να συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες.

Ως προς την επιχείρηση επαναπατρισμού των πελατών του Labirint, η τελευταία επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι σήμερα βρίσκονται ακόμα στους προορισμούς διακοπών 15.000 πελάτες του, εκ των οποίων οι περισσότεροι, γύρω στις 8.000 στην Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι του Turpomosch εκτιμούν ότι η επιχείρηση επανατρισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου και ανάλογα με τις πτήσεις και θέσεις που θα βρεθούν. Μέχρι τώρα, οι πτήσεις αυτές έχουν κοστίσει 35 εκατ. ρούβλια.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σήμερα το πρωϊ επρόκειτο να γίνει μία πτήση από Σαντορίνη, στις 07:00 το πρωί προς Ζάκυνθο και από εκεί προς Μόσχα, με ώρα αναχώρησης 08:55.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο ATOR, έχουν αρχίσει και αναφέρονται περιστατικά αισχροκέρδειας και εξαπάτησης των Ρώσων πελατών – κυρίως στην Τουρκία – όπου έχουν εμφανιστεί διάφοροι επιτήδειοι που τους πωλούν εισιτήρια για… τις πτήσεις του Turpomosch! Σε άλλες περιπτώσεις, αναφέρονται περιστατικά ξενοδόχων που ζητούν υπέρογκα ποσά στους τουρίστες που θέλουν να πληρώσουν για να συνεχίσουν τις διακοπές τους ή αεροπορικών εταιρειών που χρεώνουν αντίστοιχα υψηλές τιμές εισιτηρίων για πτήσεις προς τη Ρωσία.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.