Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Attica A.E.: Funds επενδύουν 75 Εκατομμύρια Ευρώ

Attica A.E.: Funds επενδύουν 75 Εκατομμύρια Ευρώ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ
attica groupΗ Attica A.E. Συμμετοχών, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με το σύνολο των δανειστών του Ομίλου για την πλήρη και μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.

Στα πλαίσια της αναχρηματοδότησης, η Attica ήλθε σε συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group για επένδυση ύψους Ευρώ 75 εκατ. στον Όμιλο Attica. Η Fortress αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως και διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 60 δισ. δολάρια Η.Π.Α.
Η συμφωνία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, καθώς και ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων στις δυνατότητες του Ομίλου Attica για την δυναμική, αυτόνομη ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής του θέσης στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας. Με εφαλτήριο την εμπιστοσύνη του νέου στρατηγικού επενδυτή, η διοίκηση της Attica θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην εφαρμογή αναπτυξιακών επιχειρηματικών σχεδίων και νέων εμπορικών πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την πρωταγωνιστική παρουσία του Ομίλου Attica στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Fortress θα καλύψει πλήρως την έκδοση από την κατά 100% θυγατρική εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε., εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους Ευρώ 75 εκατ., με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης, και συγκεκριμένα:
α) κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 25 εκατ. και
β) ομολογιακό δάνειο ύψους έως Ευρώ 50 εκατ., ανταλλάξιμο μερικώς ή ολικώς με ομολογίες της μητρικής Attica μετατρέψιμες σε νέες μετοχές Attica, μέσω της έκδοσης από την τελευταία μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως Ευρώ 50 εκατ. Το δικαίωμα μετατροπής δύναται να ασκηθεί από τον Δεκέμβριο 2015. Η τιμή μετατροπής είναι συνδεδεμένη με τον δείκτη «Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)» του Ομίλου, οριζόμενη κατ’ ανώτατον σε Ευρώ 1,0450 και κατ’ ελάχιστον σε Ευρώ 0,5775 ανά μετοχή.
Ο κ. Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε:
«Η μακροχρόνια αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου με όρους που επιτρέπουν στην Εταιρία να κοιτάει μπροστά και με αισιοδοξία τη μελλοντική της πορεία, αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αδιάψευστη απόδειξη στήριξης της επενδυτικής και τραπεζικής κοινότητας στις δυνατότητες του Ομίλου μας. Η Attica αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία της επιβατηγού ναυτιλίας η οποία κατόρθωσε να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund διεθνώς, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Ομίλου. Η υποστήριξη των στρατηγικών μας συμμάχων θα μας επιτρέψει να εκκινήσουμε μία νέα πορεία στην ελληνική και στη διεθνή αγορά, να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε δυναμικά, σημαντικά μερίδια αγοράς σε νέες εμπορικές γραμμές, εδραιώνοντας ταυτόχρονα την ισχυρή παρουσία μας στις υφιστάμενες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.