Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Sani festival: Αvant garde κινηματογραφική παράσταση ‘’Α’’

Sani festival: Αvant garde κινηματογραφική παράσταση ‘’Α’’

Celestyal Cruises

sani festival 2014Η Αvant garde κινηματογραφική παράσταση ‘’Α’’ κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουλίου στο Λόφο της Σάνης.

Η «A», ένα συλλογικό project το οποίο πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding, 600 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα-εγχείρημα) αποτελεί μια μεταμοντέρνα ανάγνωση του αρχαίου μύθου, φέρνοντας τον Κινηματογράφο να υπηρετήσει το φυσικό του γονιό –την Αρχαία Τραγωδία- έξω από το χώρο ασφάλειάς του. Θα μπορούσε να είναι μια τραγωδία της εποχής του Σοφοκλή (Ηθοποιοί, Χορός, Ορχήστρα), όπου ο σκηνοθέτης αντικαθιστά τον έναν επί σκηνής
Ηθοποιό, με μια Ταινία.

Η Ταινία μοιράζεται τη θεατρική σκηνή με την ηθοποιό (Σεραφίτα Γρηγοριάδου), με τον Χορό τριών performers χορογραφημένων από την Αποστολία Παπαδαμάκη (Αποστολία Παπαδαμάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Μπίλω Μαρνέλη), και με το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τρόπος», το οποίο διευθύνεται ζωντανά από το συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

Στην Transmedia Κινηματογραφική Παράσταση «Α», ο σκηνοθέτης Στάθης Αθανασίου με τον διάσημο Ελληνιστή και συγγραφέα Pedro Olalla, διαπραγματεύονται την Αντιγόνη στον αντίποδα της τραγωδίας του Σοφοκλή: Ενώ στην εκδοχή του Σοφοκλή βλέπουμε την Αντιγόνη πρόθυμη να θυσιάσει τη ζωή της στο όνομα της προσωπικής της έννοιας της δικαιοσύνης, η ηρωίδα της παράστασης δεν είναι και δε θέλει να γίνει Αντιγόνη. Στην παράσταση αυτή βιώνουμε τη γέννηση μιας Αντιγόνης, και όχι μόνο τη δράση τηςΘα μπορούσε να είναι μια τραγωδία της εποχής του Σοφοκλή (Ηθοποιοί, Χορός, Ορχήστρα), όπου ο σκηνοθέτης αντικαθιστά τον έναν επί σκηνής Ηθοποιό, με μια Ταινία. Η Ταινία μοιράζεται τη θεατρική σκηνή με την ηθοποιό (Σεραφίτα Γρηγοριάδου), με τον Χορό τριών performers χορογραφημένων από την Αποστολία Παπαδαμάκη (Αποστολία Παπαδαμάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Μπίλω Μαρνέλη), και με το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τρόπος», το οποίο διευθύνεται ζωντανά από το συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

Και έπεται συνέχεια. H τέχνη είναι συναίσθημα.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Στάθης Αθανασίου
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σεραφίτα Γρηγοριάδου
ΣΕΝΑΡΙΟ Στάθης Αθανασίου, Pedro Olalla
ΜΟΥΣΙΚΗ Σταύρος Γασπαράτος
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Αποστολία Παπαδαμάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ Μιχάλης Κλουκίνας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ Μιχάλης Σαμιώτης
ΒΙΝΤΕΟ Μαρίζα Παπαδημητρίου
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Στάθης Αθανασίου – ΒΑΚΙΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Πάνος Παπαδόπουλος – Προσέγγιση
ΧΟΡΟΣ
Αποστολία Παπαδαμάκη
Νατάσα Σαραντοπούλου
Mπίλιω Μαρνέλη
KOYΑΡΤΕΤΟ “ΤΡΟΠΟΣ”
Διονύσης Βερβιτσιώτης – Βιολί
Γεωργία Τσολάκη – Βιολί
Γιάννης Αθανασόπουλος – Βιόλα
Έλλη Φιλίππου – Βιολοντσέλο
www.alpha-movie.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.