Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κε Υπεύθυνε του Γραφείου ΕΟΤ στη Ρουμανία…”Αυτή είναι η μόνη σας “παρανομία”

Κε Υπεύθυνε του Γραφείου ΕΟΤ στη Ρουμανία…”Αυτή είναι η μόνη σας “παρανομία”

eot_seimaΑξίζουν συγχαρητήρια στα “τζιμάνια” που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου στον ΕΟΤ, καθώς και στην Οικονομική Αστυνομία που “μετά από πολύμηνη έρευνα”, όπως γράφει σε επιστολή του, πρώην στέλεχος του ΕΟΤ, την οποία δημοσιεύει το tornosnews.

Δεν χρειάζονται μόνιμοι υπάλληλοι σε τέτοιες θέσεις κ.υπεύθυνε που σκέφτονται την Ελλάδα (και την προστατεύουν με ζήλο για να μη ρεζιλευτεί ως “κακοπληρώτρια” σε μια νέα αγορά), τονίζει στην επιστολή του, το πρώην στέλεχος του ΕΟΤ.

Θα βάλουμε “μαρκετίστες” ιδιώτες Διευθυντές που ξέρουν να “μοιράζουν την πίτα” της διαφήμισης (βάζουμε 5 αφίσες χρεώνουμε 30 κ.λ.π) σε ημετέρους…
Εσείς κ.υπεύθυνε δεν μοιράσατε την “πίτα” και δεν υποκύψατε σε πιέσεις..

 

Δείτε την επιστολή και το σχόλιο του tornosnews.

Λάβαμε από επώνυμο πρώην στέλεχος του ΕΟΤ e-mail σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στο Γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία, που κατέληξε σε ποινική δικογραφία κατά του πρώην διευθυντή του Γραφείου, αναφέρει σε δημοσίευμα του, το tornosnews. Και συνεχίζει “Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή ανωνύμως, σεβόμενοι την επιθυμία του, με την οποία ουσιαστικά λέει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο”.

Ιδού η επιστολή:
“Αξίζουν συγχαρητήρια στα “τζιμάνια” που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου στον ΕΟΤ,καθώς και στην Οικονομική Αστυνομία που “μετά από πολύμηνη έρευνα” των στοιχείων (ποια στοιχεία;; αφού οι αποδόσεις όλων των Γραφείων Εξωτερικού με τα πρωτότυπα παραστατικά πάνε στο Γραφείο της Επιτρόπου για έλεγχο….Μάλλον αντέγραψαν ότι “βρήκαν” τα άλλα τζιμάνια) βρήκε τόσα πολλά “παράνομα” πράγματα, όπως π.χ.:

1.Αγορά νερού, για 2 χρόνια (φυσικό είναι αφού το νερό σε πολλές χώρες δεν πίνεται) ύψους 2.489,82 ευρώ δηλαδή μόλις 3,41 ευρώ (υπέρογκη δαπάνη!!) την ημέρα για να έχουν νερό να πιουν οι υπάλληλοι και οι επισκέπτες.. (να φέρνατε από τα σπίτια σας κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ”!!)

2.Δαπάνη για τηλέφωνα (πάγια επαναλαμβανόμενη ανελαστική δαπάνη) για 2 χρόνια, σχεδόν 15.000 ευρώ ήτοι 7.000 ευρώ το χρόνο, άλλη μεγάλη “παράβαση”…Τι τα ήθελαν τα τηλέφωνα στο Γραφείο;;; (νεοσύστατο το 2008-2009)..Μπορούσαν να συνεννοούνται και με “σήματα καπνού” οι άνθρωποι…Άραγε μήπως είχαν και Ιντερνέτ (χρέωση για σύνδεση κ.λ.π.)?? Άλλη μεγάλη παρανομία και πολυτέλεια!!!

Θα έπρεπε να ζητήσετε επί μέρους έγκριση κ. υπεύθυνε για τα Τηλέφωνα (πάγια μη προβλέψιμη δαπάνη) πέραν από την εγγραφή του συνόλου της δαπάνης σε αντίστοιχο προϋπολογισμό στο ανάλογο “κονδύλι”…παρά το γεγονός ότι το Π.Δ.113 προβλέπει το αντίθετο..Εσείς θα έπρεπε να “μασήσετε” φύλλα δάφνης ως “νέα Πυθία” και να προβλέπετε το ποσό της χρέωσης του τηλεφώνου του Γραφείου κάθε μήνα και να ζητάτε προ-έγκριση επίσης το ποσό για τα κοινόχρηστα, το ποσό για κατανάλωση ηλεκτρικού, της ύδρευσης (καζανάκι) κ.λ.π.

3.Το άλλο δε που το πάτε; Να μεταφέρετε χρήματα από ένα λογαριασμό του Γραφείου στον άλλο!!( έτσι για να περάσετε την ώρα σας).Πρωτοφανές σε Γραφεία εξωτερικού!!! (αφού οι πιστώσεις ποτέ δεν έρχονται εγκαίρως από την Κεντρική Υπηρεσία και πολλές φορές -αν και έχουν εγκριθεί με απόφαση-δεν έρχονται και καθόλου!!!

Τρέχα εσύ τώρα να αντιμετωπίσεις “εξώδικα” από προμηθευτές που έχουν π.χ. εκτυπώσει προωθητικό υλικό και τα χρήματα “ξέχασαν” να στα στείλουν για “πάντα” τα “τζιμάνια” της Κεντρικής..

“Γίνε ζητιάνος” κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ” του Γραφείου να σου στείλουν τα χρήματα του εγκεκριμένου σου προϋπολογισμού για να μη σε “κλείσουν μέσα” οι προμηθευτές…

Κατά τα άλλα “καμάρωνε” η Ηγεσία του Οργανισμού στις επισκέψεις της στις εκθέσεις του εξωτερικού για το έργο της προβολής που επιτέλεσε!!!)

4.Ποιος σας είπε κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ” του Γραφείου ότι μπορούσατε να αγοράσετε “χαρτί υγείας” (5-6 ευρώ) “υλικά καθαρισμού” (άλλα 10-20 ευρώ) κάθε φορά ή να αγοράζετε “κολλητική ταινία” (1 ευρώ), να αγοράζετε “τόνερ” για το φωτοτυπικό (5-10 ευρώ) χωρίς “προ-έγκριση”??

5.Αμ αυτή η φοροτεχνικός που πληρώνατε με το “υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ το μήνα” και σας έδινε απόδειξη (δική της), γιατί “έπιασε δουλειά” σε Λογιστική εταιρεία ???? με αποτέλεσμα να σταματήσει να σας δίνει απόδειξη (δική της) και σας “έκοβε” απόδειξη η Εταιρεία???(που πλέον εκεί εργαζόταν). Μεγάλη παρανομία!!!!!

6.Βέβαια ξεπεράσατε κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ” και την μισθοδοσία!!! Από 89.040 ευρώ πληρώσατε (προφανώς στο επιτόπιο προσωπικό) το ποσό των 100.170 ευρώ. Διαφορά 11.130 ευρώ..Μήπως τους πληρώσατε και “Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων”??? Ανήκουστο!!!

Δεν θα έπρεπε να το κάνετε, άσχετα αν προβλέπεται στη συγκεκριμένη χώρα…Θα έπρεπε να τους το “κόψετε” σαν μία Νέα Τρόικα με το σκεπτικό που ισχύει στην Ελλάδα..Εδώ δεν παίρνουμε εμείς Δώρα Πάσχα κ.λ.π , γιατί να παίρνουν στις άλλες χώρες??

7.Γιατί διαπράξατε την “παρανομία” και πληρώνατε με μετρητά?? (εντάξει ξέρω ότι στη συγκεκριμένη χώρα δεν υπάρχουν “επιταγές” όπως και σε άλλες χώρες).Θα έπρεπε τους “εργάτες” που κουβαλούσαν το υλικό στις Εκθέσεις να τους λέγατε να πληρωθούν με “Τραπεζικό έμβασμα” και να σας δώσουν και “θεωρημένη-διάτρητη απόδειξη είσπραξης” όπως και τον υδραυλικό που “επισκεύασε το καζανάκι” επίσης..Τι πράγματα είναι αυτά κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ”??

8.Γιατί παρανομήσατε κ.υπεύθυνε και το 2009 πήρατε σταδιακά το ποσό των 13.700 ευρώ για μισθοδοσία σας έτους 2008??? (θα μου πεις ότι δεν είχαν φτάσει τα χρήματα που μου έστειλαν για να πάρω το μισθό μου το 2008 και αναγκαστικά πήρα τα χρήματα το 2009)..Γιατί δεν κάνατε καλά την αριθμητική πράξη (πρόσθεση) κ.υπεύθυνε για να δείτε ότι το 2008 και το 2009 όλα τα χρήματα που πήρατε ήταν κατά 300 (και πλέον) ευρώ λιγότερα από αυτά που πραγματικά είχατε δικαίωμα να πάρετε ως μισθοδοσία σας????

9.Γιατί παρανομήσατε κ.υπεύθυνε και δεν πληρώσατε τους αναλογούντες φόρους???(φυσικά ξέρω ότι ποτέ δεν πήρατε κ.”ημεδαπέ” “μικτές αποδοχές” για να είστε υποχρεωμένος να αποδώσετε φόρο αφού τα χρήματα που όφειλαν να σας στείλουν δεν έφταναν για να καλύψουν ούτε το καθαρό ποσό που θα έπρεπε να λάβετε).

10.Και γιατί δεν βρήκατε χρήματα κ.υπεύθυνε (π.χ. στο δρόμο) για να πληρώσετε τις “εργοδοτικές” εισφορές???

Μην μας πείτε ότι η Κεντρική Υπηρεσία δεν σας έστειλε ποτέ τα χρήματα που είχε εγκρίνει!!! ή μη μας πείτε ότι έχετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πολλές φορές χρήματα για δαπάνες π.χ. ερχόταν έως και 5 μήνες αργότερα από την ημέρα που έπρεπε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Γραφείου!! ή ότι η υπηρεσία σου ενώ είχατε εγκρίσεις (με δεσμεύσεις πιστώσεων) δεν σας έστειλαν ποτέ τα χρήματα!!!

Για να καταλήξω κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ” έχετε παρανομήσει (λίστα Λαγκάρντ και βάλε, Τσοχατζόπουλος και πάνω, θαλασσοδάνεια μεγαλοκαρχαριών κ.λ.π.) και με την “υπερανάληψη” (overdraft) που αναγκαστήκατε να πάρετε από την Τράπεζα για να πληρώσετε τις υποχρεώσεις του Γραφείου επειδή δεν σας έστελνε τα χρήματα που όφειλε η Υπηρεσία σας. Μην δικαιολογηθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από αυτό ήδη…Δεν μετράει κ.υπεύθυνε…

Σας έχω ένα εύλογο ερώτημα επίσης, επειδή ποτέ αυτά τα χρόνια “δεν ξεπεράσατε τον εγκεκριμένο σας προϋπολογισμό”:

Πως τα καταφέρατε και “ζημιώσατε” το Ελληνικό Δημόσιο και πως καταφέρατε κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ” να προβείτε σε όλες τις προαναφερόμενες “οικονομικές ατασθαλίες”?? Και μάλιστα έχοντας για κάθε δαπάνη καταθέσει και τα αντίστοιχα παραστατικά-τιμολόγια κ.λ.π.??

Τέλος κ.υπεύθυνε πείτε μου πόσες φορές σας ενημέρωσαν από την Υπηρεσία σας ότι έπρεπε να υποβάλετε κάποιο στοιχείο ή παραστατικό επιπλέον (αφού αποδίδατε λογαριασμό κάθε Τριμηνία όπως προβλέπεται) και εσείς δεν το προσκομίσατε???

Ειλικρινά θα ήθελα να δώσω τα “θερμά μου συγχαρητήρια” σε όλες τις Ιστοσελίδες, εφημερίδες, Μπλόγκ κ.λ.π. που αναπαρήγαγαν το σχετικό άρθρο και έμαθε όλη η Ελλάδα την “αλήθεια” για τις “παρανομίες” σας κ.υπεύθυνε..

Μόνο το in.gr το “κατέβασε” και μόνο (2) καθαρά “τουριστικά” γνωστά μπλόγκ δεν το αναπαρήγαγαν.. (γιατί άραγε??)

Μέχρι και το Υπουργείο έσπευσε να σας δικάσει κ.υπεύθυνε “ημεδαπέ’ μαζί με την Αστυνομία.

Ευτυχώς που το μάθατε από το Ιντερνετ κ.υπεύθυνε..

Τέλος πάντων συγχωρέστε μας και μη ζητήσετε “κανένα υπέρογκο ποσό”για αποζημίωση (κρίση έχουμε..) και άλλωστε κάτι πρέπει να λέμε για να “επισπεύσουμε” την διάλυση του Ε.Ο.Τ. προς όφελος των ιδιωτών. Δεν χρειάζονται μόνιμοι υπάλληλοι σε τέτοιες θέσεις κ.υπεύθυνε που σκέφτονται την Ελλάδα (και την προστατεύουν με ζήλο για να μη ρεζιλευτεί ως “κακοπληρώτρια” σε μια νέα αγορά).

Θα βάλουμε “μαρκετίστες” ιδιώτες Διευθυντές που ξέρουν να “μοιράζουν την πίτα” της διαφήμισης (βάζουμε 5 αφίσες χρεώνουμε 30 κ.λ.π) σε ημετέρους…Εσείς κ.υπεύθυνε δεν μοιράσατε την “πίτα” και δεν υποκύψατε σε πιέσεις..

Αυτή είναι η μόνη σας “παρανομία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.