Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τις προοπτικές συνεργασίας συζήτησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Υβ Ζεγκώ

Τις προοπτικές συνεργασίας συζήτησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Υβ Ζεγκώ

Ap_Tzitzikostas_Dimarchos_Montereau_Yves_JegoΣυνάντηση με τον πρόεδρο του Κεντροδεξιού Κόμματος UDI (Union des démocrates et indépendants – Ένωση των Δημοκρατών και των Ανεξάρτητων) και  Δήμαρχο της γαλλικής πόλης Montereau- Fault- Yonne, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Παρισιού, Yves Jégo (Υβ Ζεγκώ) είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Γαλλία.
Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών κυριάρχησαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση  καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της γαλλικής πόλης Montereau- Fault- Yonne σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού και τουρισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Ζεγκώ  για τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας σε Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες όπως τόνισε με την έναρξη της νέας θητείας θα ενισχυθούν. Επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τη Μακεδονία μαζί με επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς από τη γαλλική πρωτεύουσα τον Οκτώβριο, προκειμένου να υπάρξει μια στενότερη και ουσιαστική συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο.

«Με τον πρόεδρο του κόμματος UDI και δήμαρχο της πόλης Montereau- Fault- Yonne είχαμε μια ιδιαίτερα φιλική αλλά και εποικοδομητική συζήτηση  που επικεντρώθηκε σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας σε συγκεκριμένους αναπτυξιακούς τομείς και πρωτοβουλίες. Παρουσίασα στον κ. Jégo  τις προτεραιότητες και την αντίληψή μας στην Π.Κ.Μ. για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στους τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και του πολιτισμού.

Με κάθε δυνατότητα που έχουμε, ενισχύουμε  έμπρακτα και δυναμικά  την εξωστρέφεια της περιοχής μας και διευρύνουμε τα σύνορα της συνεργασίας και του διαλόγου έξω από τα στενά όρια της χώρας» υπογράμμισε ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.