Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΑΙΠΕΔ: Πωλούνται 26 ακίνητα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Πλάκα

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλούνται 26 ακίνητα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Πλάκα

ταιπεδ logoΤο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι εντάσσονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-publicrealestate 26 νέα ακίνητα, εκ των οποίων 12 βρίσκονται στην ιστορική περιοχή της Πλάκας, του Δήμου Αθηναίων.

Mάλιστα γνωστοποίησε ότι δεδομένου των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης περιοχής, τα ακίνητα της Πλάκας δεν θα πωληθούν, αλλά θα αξιοποιηθούν μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη, ώστε μετά το τέλος της συγκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται αρκετά ημιτελή και εγκαταλειμμένα κτίσματα, η αξιοποίηση τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πλάκας, με σημαντικά οφέλη τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για την περαιτέρω οικιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.
Τα υπόλοιπα 14 ακίνητα που αξιοποιούνται μέσω της πλατφόρμας, αφορούν σε κτίρια και παραθαλάσσια οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.