Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Air Transport Research Society (ATRS) απένειμε στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβείο...

Η Air Transport Research Society (ATRS) απένειμε στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβείο Αποδοτικότητας στην Ευρώπη≫

Celestyal Cruises

Η Air Transport Research Society (ATRS) απένειμε στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβείο Αποδοτικότητας στην Ευρώπη≫,
σύμφωνα με το ετήσιο ATRS Global Annual Benchmarking Report

στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβείο Αποδοτικότητας στην Ευρώπη≫
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, με τον Professor Yeong-Heok LEE της Air Transport Research Society, κατά τη διάρκεια της βράβευσης στο Μπορντό / Γαλλία.

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών:  Η Air Transport Research Society απένειμε στο ΔΑΑ το πρώτο βραβείο αποδοτικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το  Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμετρά την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων στον κόσμο.

Με αφορμή τη νέα διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας, ο CEO του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:
“Μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους η συγκεκριμένη διάκριση του αεροδρομίου της Αθήνας,  ως του πιο αποδοτικού στην Ευρώπη στην κατηγορία του, από ένα οργανισμό με το κύρος της Air Transport Research Society. Η διάκριση αφορά τις επιδόσεις του ΔΑΑ σε ένα περιβάλλον που σημαδεύτηκε από σημαντικές προκλήσεις, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Με γερές βάσεις, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατάφερε, παρά τις αντιξοότητες, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αεροπορικής αγοράς, να προστατέψει το επιχειρηματικό μοντέλο του και να συνεχίσει να παράγει αξία για τους συμμετόχους και την ελληνική οικονομία. Με στοχευμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση του περιορισμού των απωλειών σε κίνηση και έσοδα, σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, ο ΔΑΑ κατάφερε να εμφανίσει υγιή κερδοφορία χωρίς εκπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών με υψηλή σχέση  τιμής – ποιότητας. Πιστεύουμε ότι το στοιχείο που επιτρέπει σε ένα οργανισμό να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι κυρίως η ικανότητα να αλλάζει συνεχώς και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός».

Οι νικητές των βραβείων αποδοτικότητας για το 2014 είναι:
•    Πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για αεροδρόμια άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών : Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
•    Πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για αεροδρόμια μικρότερου / μεσαίου μεγέθους: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
•    Βόρεια Αμερική: Hartsfield-Jackson, Ατλάντα
•    Ασία: Busan-Gimhae International Airport, Κορέα
•    Ωκεανία: Αεροδρόμιο Σίδνεϊ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.