Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Olympos Festival 2014-ΙΑΝΟΣ 2 Olympos Festival 2014-ΙΑΝΟΣ 1Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. παρουσίασε στον «ΙΑΝΟ» το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2014
 
Με την παρουσία των πρέσβεων των τιμώμενων χωρών Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, εκπροσώπων του υπουργείου Πολιτισμού, του προέδρου του μουσείου Ακρόπολης, εκπροσώπων καλλιτεχνικών σχημάτων και οργανισμών, εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, πολλών επωνύμων του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στην αίθουσα της γνωστής αλυσίδας πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
 
Την εκδήλωση συντόνισε  ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» κ. Νίκος Μαστροπαύλος, φίλος και συνεργάτης του Φεστιβάλ Ολύμπου επί χρόνια, ο οποίος αφού παρουσίασε τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης, επεσήμανε στη συνέχεια τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και  του τόπου στον οποίο πραγματοποιείται. Έκανε αναφορά στον Όλυμπο, στο αρχαίο Δίον, στο κάστρο του Πλαταμώνα, χαρακτηρίζοντας την Πιερία χαρισματικό και μαγευτικό τόπο.
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο και οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ιδιαίτερα τους πρέσβεις των τριών τιμώμενων χωρών, έκανε στη συνέχεια μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Φεστιβάλ Ολύμπου. Μεταξύ άλλων είπε. « Το Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι από τα σπουδαιότερα της χώρας, πρώτον γιατί κουβαλάει το βαρύ όνομα του Ολύμπου, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεύτερο γιατί διεξάγεται σε μεγάλης ιστορικής αξίας χώρους, όπως είναι το αρχαίο θέατρο Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα, η αρχαία Πύδνα, τα αρχαία Λείβηθρα, ο βυζαντινός ναός της Παναγίας Κονταριώτισσας, τρίτο γιατί για 43 συνεχόμενα χρόνια ξεχωρίζει για τον πλούτο αλλά συγχρόνως και την ποιότητα των εκδηλώσεων, τέταρτο για το διεθνή χαρακτήρα του, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του».
 
Ο καθηγητής και επίτιμο μέλος του Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Δημήτρης Παντερμαλής, αναφέρθηκε στη σχέση του Φεστιβάλ με τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Δίου, επισημαίνοντας το ταυτόχρονο ξεκίνημά τους πριν 40 περίπου χρόνια. «Το Φεστιβάλ Ολύμπου, είπε μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει  την εμπιστοσύνη όλων μας, για την ποιότητά του και το κύρος του, ακόμα και ημών των αρχαιολόγων, που ως συνήθως είμαστε επιφυλακτικοί στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε συλλόγους και οργανισμούς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων».
 
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας  Δρ. Πέτερ Σόοφ, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο, για τη συνεργασία και τη φιλοξενία της χώρας του στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
 
Είμαστε ευτυχείς, είπε, που μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε πτυχές του δικού μας πολιτισμού σε ένα σπουδαίο θεσμό της Ελλάδας, όπως είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου. Χαίρομαι επίσης που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε με τις δύο φίλες χώρες την Αυστρία και την Ελβετία. Εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω η συνεργασία μας αυτή να έχει και συνέχεια.
Στην παρέμβασή της η πρέσβης της Αυστρίας κ. Μελίτα Σούμπερτ, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ συγχρόνως ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Φεστιβάλ και των άλλων δύο πρεσβειών, για τη σημαντική δουλειά που έκαναν για να καταλήξουν στο σπουδαίο πολιτιστικό πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η Αυστρία, είπε, διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα μέσα από το Φεστιβάλ Ολύμπου, μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνομε τη συνεργασία μας. Κλείνοντας την παρέμβασή της, παρουσίασε τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα συμμετέχει η Αυστρία στο 43ο φεστιβάλ Ολύμπου.
 
Τις παρεμβάσεις, πριν την παρουσίαση του προγράμματος, έκλεισε ο Ελβετός πρόξενος Δρ Λορέντζο Άμπεργκ, επισημαίνοντας την ευτυχή συγκυρία της συνεύρεσης των πολιτισμών τεσσάρων χωρών σε ένα φεστιβάλ. Εμείς είπε, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Ολύμπου. Πριν εκατό χρόνια Ελβετοί ορειβάτες κατέκτησαν για πρώτη φορά την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Έτσι  θα γιορτάσουμε αυτό το γεγονός, μεταφέροντας αυθεντικές φωτογραφίες του Ελβετού ορειβάτη Boissonas στην έκθεση που θα γίνει στο Δίον. Θα παρουσιάσουμε βέβαια και άλλες εκδηλώσεις με μουσική, χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ Ολύμπου και καλή μας αντάμωση στις 5 Ιουλίου στο Δίον.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση σε ειδική γιγαντοοθόνη, του προγράμματος του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΟΡ.ΦΕ.Ο, κ. Κώστα Μυστακίδη, που ομολογουμένως εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.